3070 Ti ve 3080 Ti özellikleri açıklandı

Rafa_2552

Hectopat
Daha fazla  
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben şahsen 3070 Ti 12 GB, 3080 Ti 16 GB gelecek diye bekliyordum.
Ama şimdi 2080 Ti kullananlar ne olacak 3080 ve 3080 Ti alacak parası olmayanlar 3070 Ti alıp yine mi bellekten ödün verecekler(tek fark GDDR6X)?
NVIDIA beni hayal kırıklığına uğrattı şahsen.
Bir de 3080 Ti 6900 XT ile aynı fiyatta, bu demek oluyor ki artık 6900 XT'nin rakibi 3090 değil 3080 Ti. NVIDIA fiyatları düşürürse 6900 XT şahsen ününü yitirir.
Sizin yorumlarınız nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şahsen 12 GB GDDR6 bellek yerine 8 GB GDDR6X belleği tercih ederim. Bana yaptığı hamle mantıklı geldi. GDDR6 ile X arasında ciddi performans farkı var.

Bunların henüz kesin bilgi olmadığını sadece sızdırılan bilgiler olduğunu unutmamakta fayda var. Öncesinde de çok sızdırılan şeyler oldu fakat çoğu tutmadı zaten. Resmi tanıtımı beklemeden hayal kırıklığı demek çok abes kaçıyor açıkcası.

Alacak bütçem olmasada 3070TI takip ediyorum. Yurdumuza ilk geldiğinde alanlar avantajlı olacaktır. Fiyatı bir iki hafta içerisinde 1000-2000TL artacaktır. Her üründe öyle oluyor, ilk geldiğinde uygun fiyatlı, bir hafta sonrası fiyatı artmış.

Alacak bütçem olmasada 3070TI takip ediyorum. Yurdumuza ilk geldiğinde alanlar avantajlı olacaktır. Fiyatı bir iki hafta içerisinde 1000-2000TL artacaktır. Her üründe öyle oluyor, ilk geldiğinde uygun fiyatlı, bir hafta sonrası fiyatı artmış.
3070 Ti bende takip ediyorum fakat şu anda da girecek olsa uygun fiyattan gireceğini hiç sanmıyorum. Benzer olayı 3060'da da gördük. Bu Etherium olayı bitmeden ve stoklar düzelmeden düzelmez de. Vatan gibi yerde MSI Gaming Trio 3070 modelini 6300₺ gibi fiyata gördüm. Yani her türlü beklemekte fayda olacaktır. Stoklar düzelince bu Bitcoin olayları bitince mutlaka bu fiyatlara dönüş olacaktır elbet dolar kuru yüzünden fark olacaktır en fazla 7000₺ olur diye tahmin ediyorum.

3070 Ti bende takip ediyorum fakat şu anda da girecek olsa uygun fiyattan gireceğini hiç sanmıyorum. Benzer olayı 3060'da da gördük. Bu Etherium olayı bitmeden ve stoklar düzelmeden düzelmez de. Vatan gibi yerde MSI Gaming Trio 3070 modelini 6300₺ gibi fiyata gördüm. Yani her türlü beklemekte fayda olacaktır. Stoklar düzelince bu Bitcoin olayları bitince mutlaka bu fiyatlara dönüş olacaktır elbet dolar kuru yüzünden fark olacaktır en fazla 7000₺ olur diye tahmin ediyorum.
MSI RTX3070 Ventus 3X için yazıyorum. Dolar kuru artmadan ve ekran kartı madenciliği tekrar hortlamadan öncesi yani beş ay önce en uygun Türkiye Garantili fiyatı 7055TL idi. RTX 3070TI için; Haziran sonu veya Temmuz gibi stoklara gelmiş olsa ve madencilik/dolar kuru açısından hayat normale döndüğünü farz etmiş bulunsak. O tarihlerde 8000-9000TL den daha uygun olabileceğini düşünmek, bana göre fazla iyimserlik. Tabi her şeyi zaman gösterecek, o günlere erebilirsek 🙂 göreceğiz.

Son düzenleme:
MSI RTX3070 Ventus 3X için yazıyorum. Dolar kuru artmadan ve ekran kartı madenciliği tekrar hortlamadan öncesi yani beş ay önce en uygun Türkiye Garantili fiyatı 7055TL idi. RTX 3070TI için; Haziran sonu veya Temmuz gibi stoklara gelmiş olsa ve madencilik/dolar kuru açısından hayat normale döndüğünü farz etmiş bulunsak. O tarihlerde 8000-9000TL den daha uygun olabileceğini düşünmek, bana göre fazla iyimserlik. Tabi her şeyi zaman gösterecek, o günlere erebilirsek 🙂 göreceğiz.
Ben indirimle Gaming Trio 3070 modelini 6300₺'ye gördüm en yakın vatan şubesinde yoktu. Telefonla arayıp getirtmek istedim illa mağazaya gitmem gerekiyordu. Uzak olmasa iki sefer yapıcaktım gerçekten.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı