3070 Ti vs. 3080

Mhmtgibibisi

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisi
Merhabalar, başlık garip ancak olay ülke ekonomisi. Bittabi 3080 denir fakat durum şu:

RTX 3070 Ti Gigabyte Gaming O.C ekran kartı ile aynı ürün 3080 Gigabyte karşılaştırması için siz değerli sosyal sakinlerine danışmak istedim. 1 yıldan fazladır 3080 için sabrediyorum. Asteğmenlik nasip olduğunda kursiyerken akıllı telefon kullanamadığımız için fiyatları takip edememiştim. Kursiyer olmadan evvel 10500 11000 TL olan MSI 3080 Gaming X Trio şu an 21-22 seviyelerinde. Akabinde köşeye ayırdığım 15000 TL için gidip RTX 3070 Ti Gigabyte Gaming O.C kart siparişi verdim. Ancak iade edip biraz daha mı beklesem diye epey kararsız kaldım. Sonuçta gönlümde 3080 var. Şu an kullandığım 1080 Ti bana ait değil elimde geçici bulunuyor. Siz değerli sakinlere danışılır. Fiyatlar düşer mi? Yoksa iade etmeyeyim mi? Teşekkürler.

Evvel 10500 11000 TL olan MSI 3080 Gaming X Trio şu an 21-22 seviyelerinde. Akabinde köşeye.

Burada herkesin yanıldığı şöyle bir durum var fiyatlar 10.500-11.000 iken dolar 7-8 iken şu an 14.60 yani bugün stok sıkıntısı tamamen ortadan kalkıp fiyatlar eski haline dönse bile zaten 18'e kadar düşecek. Öyle 10.000 civarına düşmesi için doların da 7-8'e düşmesi gerekiyor. Gelen ekstra vergiler, elektrik zamların artan çalışan maliyetleri ile firmalar için kart maliyeti biraz artmış oldu tahminimce en iyi senaryoda kartlar 18'lere iner (doların sabit olduğunu düşünerek söyledim)

3070TI sizi tatmin ediyorsa, atıyorum 5 yıl sizi memnun edebileceğini düşünüyorsanız kullanın gitsin derim. Lakin ancak 40 serisi ve diğer yeni ekran kartları piyasaya sürüldüğünde 3080'in fiyatı biraz düşebilir diye düşünüyorum onun dışında düşüş çok zor olur gibi geliyor.

Bende 3060 almıştım 18 bin TL ye fabrika çıkışlı overlocklu bir ekran kartı ve gayet memnunum fiyat olarak dusecegini zannetmiyorum çünkü ülkemizde hiçbir şeyin fiyatı düşmüyor aksine yükseliyor bu durumda beklemek mantıksız gelirdi bana ama tabiki tercih senin sonuçta kimse kahin değil ama doların çok dusucegini zannetmiyorum ben rastlamadım en azından böyle birşeye dediğim gibi karar senin.

3080 yaklaşık olarak %20-25 daha güçlü, eğer 3080'in fiyatı, 3070 Ti'ın %20 veya birazcık fazlaysa (2 GB daha fazla VRAM'den dolayı) 3080 alabilirsiniz parayı biriktirip, onun haricinde gerek yok. Oynadığınız oyunların çözünürlüğü sizi tatmin etmiyorsa (örneğin 4K oynamak istiyorsanız ama FPS değerleri iyi değilse sizin için) yine de 3080 alabilirsiniz.

Burada herkesin yanıldığı şöyle bir durum var fiyatlar 10.500-11.000 iken dolar 7-8 iken şu an 14.60 yani bugün stok sıkıntısı tamamen ortadan kalkıp fiyatlar eski haline dönse bile zaten 18'e kadar düşecek. Öyle 10.000 civarına düşmesi için doların da 7-8'e düşmesi gerekiyor. Gelen ekstra vergiler, elektrik zamların artan çalışan maliyetleri ile firmalar için kart maliyeti biraz artmış oldu tahminimce en iyi senaryoda kartlar 18'lere iner (doların sabit olduğunu düşünerek söyledim)

Bende aynılarını düşünüyorum açıkçası. Bu nedenle alırken tereddüt etmemiştim. Ancak yine burada paylaşmak istedim. Dolar farkına bakıldığında 7900 8000'e satılan 3070 (Ti çıkış yapmamıştı) şu anda 2 katından az fiyata arada bir düşüyor. Ve dediğiniz gibi 3080 18kdan aşağı düşmeyecektir. Teşekkürler.

3070 Ti sizi tatmin ediyorsa, atıyorum 5 yıl sizi memnun edebileceğini düşünüyorsanız kullanın gitsin derim. Lakin ancak 40 serisi ve diğer yeni ekran kartları piyasaya sürüldüğünde 3080'in fiyatı biraz düşebilir diye düşünüyorum onun dışında düşüş çok zor olur gibi geliyor.

Tatminden ziyade gönül işi oldu bu konu. Gönülde 80 akılda 70 Ti. Sonuçta iPhone gibi her yeni modelde bir üste geçmek bana anlamsız tüketim çılgınlığı gibi geliyor. Bu yüzden aldıysam tam alayım da kullanayım demiştim. Teşekkürler.

3080 yaklaşık olarak %20-25 daha güçlü, eğer 3080'in fiyatı, 3070 Ti'ın %20 veya birazcık fazlaysa (2 GB daha fazla VRAM'den dolayı) 3080 alabilirsiniz parayı biriktirip, onun haricinde gerek yok. Oynadığınız oyunların çözünürlüğü sizi tatmin etmiyorsa (örneğin 4K oynamak istiyorsanız ama FPS değerleri iyi değilse sizin için) yine de 3080 alabilirsiniz.

Açıkçası daha öncesinde RX 5700 XT kartım bulunuyordu. RDR2'yi 2K yüksek ayarlarda oynadığımda aşırı bulanık bir görüntü oluyordu. Sadece RDR2'ye has olaydı bu, 4K da net görüntü varken 2K da durum böyleydi. Aşırı içerlemiş "4K da oynıycam len ben seni kısmetse" demiştim :) Gönül, bu konuda 3080 dese de yukarıda dediklerim gibi el mecbur buna güç yetirebildim ki zorlanarak. Teşekkürler.

Bende 3060 almıştım 18 bin TL'ye fabrika çıkışlı overlocklu bir ekran kartı ve gayet memnunum fiyat olarak dusecegini zannetmiyorum çünkü ülkemizde hiçbir şeyin fiyatı düşmüyor aksine yükseliyor bu durumda beklemek mantıksız gelirdi bana ama tabii ki tercih senin sonuçta kimse kahin değil ama doların çok dusucegini zannetmiyorum ben rastlamadım en azından böyle bir şeye dediğim gibi karar senin.

18bine gerçekten 3060 mı aldınız? Ciddi misiniz?
Merhabalar, başlık garip ancak olay ülke ekonomisi. Bittabi 3080 denir fakat durum şu:

RTX 3070 Ti Gigabyte Gaming O.C ekran kartı ile aynı ürün 3080 Gigabyte karşılaştırması için siz değerli sosyal sakinlerine danışmak istedim. 1 yıldan fazladır 3080 için sabrediyorum. Asteğmenlik nasip olduğunda kursiyerken akıllı telefon kullanamadığımız için fiyatları takip edememiştim. Kursiyer olmadan evvel 10500 11000 TL olan MSI 3080 Gaming X Trio şu an 21-22 seviyelerinde. Akabinde köşeye ayırdığım 15000 TL için gidip RTX 3070 Ti Gigabyte Gaming O.C kart siparişi verdim. Ancak iade edip biraz daha mı beklesem diye epey kararsız kaldım. Sonuçta gönlümde 3080 var. Şu an kullandığım 1080 Ti bana ait değil elimde geçici bulunuyor. Siz değerli sakinlere danışılır. Fiyatlar düşer mi? Yoksa iade etmeyeyim mi? Teşekkürler.

Yerinizde olsam biraz ekler 3090 rakibi olan 6900XT'yi aldırdım 4K da akardım.

Tatminden ziyade gönül işi oldu bu konu. Gönülde 80 akılda 70 Ti. Sonuçta iPhone gibi her yeni modelde bir üste geçmek bana anlamsız tüketim çılgınlığı gibi geliyor. Bu yüzden aldıysam tam alayım da kullanayım demiştim. Teşekkürler.
Elbette sevgili hocam, görüşünüze saygı duyarım, sonuçta bir elektronik alet alırken, telefonda da olduğu gibi insanların beklentileri farklı olur elbette. Ben şahsen bir ürün alırken fiyat performans olmasına baktığım için size fiyat dengesinde bir önerme yapmak istedim, elbette gönülden istediğiniz kartlar için de o kartı alabilirsiniz, çünkü o sizin hayal ettiğiniz bir şey, sizi anlıyorum. 😊 Benim de zamanında hayalim Titan RTX'ti ama zamanında 25 bin lira fiyatı vardı, hemen hemen aynı güçte olan RTX 2080 Ti ise 10-15 bin liraydı, o yüzden tabi ki mantıklı olan RTX 2080 Ti almaktı ama işte Titan RTX'in tasarımını çok sevmiştim, şahsen param olsa alırdım. 🙃
Açıkçası daha öncesinde RX 5700 XT kartım bulunuyordu. RDR2'yi 2K yüksek ayarlarda oynadığımda aşırı bulanık bir görüntü oluyordu. Sadece RDR2'ye has olaydı bu, 4K da net görüntü varken 2K da durum böyleydi. Aşırı içerlemiş "4K da oynıycam len ben seni kısmetse" demiştim :) Gönül, bu konuda 3080 dese de yukarıda dediklerim gibi el mecbur buna güç yetirebildim ki zorlanarak. Teşekkürler.
Hocam muhtemelen sürücü ile alakalı bir bug olabilir ondandır o bulanık durum, galiba bazı AMD kartlarda oluyordu tam hatırlamıyorum da öyle aklımda kalmış. Hocam 4K'da RDR2 oynayacaksanız en az 3080 lazım veya RX 6800 üstü, yüksek ayarlarda. Ama şahsen ben çok yüksek ayarlarda oynamıyorum hocam, çünkü ultra ayarlarda görüş açısından pek bir fark olmuyor hocam inanın bana🙃, isterseniz size kendi grafik ayarlarımı atabilirim, yüksek ayarlara biraz yakın, eğer daha fazla FPS isterseniz de Xbox One X ayarlarını da atabilirim. Nasıl isterseniz.

Hocam muhtemelen sürücü ile alakalı bir bug olabilir ondandır o bulanık durum, galiba bazı AMD kartlarda oluyordu tam hatırlamıyorum da öyle aklımda kalmış. Hocam 4K'da RDR2 oynayacaksanız en az 3080 lazım veya RX 6800 üstü, yüksek ayarlarda. Ama şahsen ben çok yüksek ayarlarda oynamıyorum hocam isterseniz size kendi grafik ayarlarımı atabilirim, yüksek ayarlara biraz yakın, eğer daha fazla FPS isterseniz de Xbox One X ayarlarını da atabilirim. Nasıl isterseniz.

Galiba monitörü 4K 2K ya çekince bulanık bir görüntü olmuştur karttan dolayı değildir büyük ihtimalle.

Bende 3060 almıştım 18 bin TL'ye fabrika çıkışlı overlocklu bir ekran kartı ve gayet memnunum fiyat olarak dusecegini zannetmiyorum çünkü ülkemizde hiçbir şeyin fiyatı düşmüyor aksine yükseliyor bu durumda beklemek mantıksız gelirdi bana ama tabii ki tercih senin sonuçta kimse kahin değil ama doların çok dusucegini zannetmiyorum ben rastlamadım en azından böyle bir şeye dediğim gibi karar senin.

3060 lar bayağı düştü hocam ya.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı