3070 ve 3080 ekran kartı modeli tercihi

CS:GO'ya da Valorant tarzı oyunlar dışında 144 FPS'i 3070'de mi 3080'de mi görmem çok zor bu kısmı anlayamadım. Stok ve fiyat konusunda söylediğinize kesinlikle katılıyorum bu yüzden kararsızlık yaşıyorum zaten. Yaklaşık 2 haftadır bende sizin gibi F5'e basıyorum o halde son çare olarak MSI suprim X modelinde ve ROG modelinde hangisi uygun fiyatlıysa onu alıp geçeceğim.

240 Hz gereksiz diyorum onun yerine 144 Hz almaya bak. Bir kaç oyun dışında 2K'da 144 FPS üzerini görmen çok zor yüksek grafik ayarlarında, boşuna masraf bana göre.

Aorus Master ve ASUS TUF serilerine de bakabilirsin onlarda çok iyi kartlar. Ben alırken inan çok araştırmıştım şuan piyasadaki 3000 serisi kartların çoğu ZOTAC hariç referans kartlarla aşağı yukarı aynı değerlere sahip. Antalya Vatan Bilgisayar şubesinde 11000 TL'ye MSI Gaming X Trio bulmuştum adam hatta ayırmıştı ben illaki SUPRIM X ya da ROG Strix olsun diye almadım, 19000 TL'ye 3090 vardı SUPRIM X arkadaş gerek yok alma dedi, en sonunda 18500 TL'ye kazığından SUPRIM X almak zorunda kaldım.

Bunları niye anlattın diye eğer sorarsan; demek istediğim çok fazla kurcalamadan bulabildiğin kartı almaya bak sonradan zararlı yine sen çıkıyorsun benim gibi. Eğer o kartı almamış olsaydım şuan muhtemelen hala kart arıyor olacaktım bende.

Son düzenleme:

Verdiğin bilgi ve yaşantından bir parça anlattığın için teşekkür ederim. Şu an yurt dışı ve yurtiçi olarak sıfır bulabileceğim kartlarda ASUS, MSI ve Gigabyte modellerini gözden geçiriyorum. En uygun bulduğum anda alacağım.

En mantıklısını yaparsın valla umarım istediğin ekran kartını kısa sürede bulursun, sistemi topladığında toplu fotoğrafını atmayı unutma =)

En mantıklısını yaparsın vallahi umarım istediğin ekran kartını kısa sürede bulursun, sistemi topladığında toplu fotoğrafını atmayı unutma =)

Custom yapacak olursam kesinlikle hem yaparken hem de yaptıktan sonra resimlerini paylaşır etiketlerim seni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…