2K 240 Hz alsan bile CS:GO'ya da Valorant tarzı oyunlar dışında 144 FPS üzerini görmen zor. 3080 Ti mayıs ayında çıkacak diyorlar ama fiyat ve stok problemi yüzünden Türkiye'de alınması imkansıza yakın bir şey olur. Mining yapılmayacaksa eğer şu an o kartlara o kadar para vermek saçma geliyor bana 30.000 TL sadece oyun ve render için çok çok büyük bir para, yani bütçe sınırsız olsa bile insana koyar duruma geldi fiyatlar.
Amerika'da bile stokçular eBay üzerinden 2000-2500 $ gibi fiyatlara satarken şu an indirim zamanı hariç (İncehesap cuma günleri arada yapıyor, başka sitede de görmedim zaten) en uygun 3080 fiyatı 30.000 TL. 3080 Ti herhalde en az 35.000 TL bandında satışa çıkar. Piyasayı iyi takip etmek lazım ben kartı alırken en az 1 ay abartmıyorum F5 basarak geçti günlerim.
MSI suprim X; Gaming X Trio serisinin bir üst modeli olarak çıktı aslında piyasada gayet iyi bilinen bir ürün öyle yabana atma hemen, ASUS'a göre çok daha sessiz çalışıyor. Benim özellikle ROG STRIX istememim sebebi ekran kartının boyutuydu, çünkü suprım X 336mm olarak geliyor ve çoğu kasaya sığmıyordu, mecbur kasa yenilemiştim. Sen zaten benim gibi 5000D airflow almışsın öyle dertlerin yok.