3070 ve 3080 ekran kartı modeli tercihi

2K 240 Hz alsan bile CS:GO'ya da Valorant tarzı oyunlar dışında 144 FPS üzerini görmen zor. 3080 Ti mayıs ayında çıkacak diyorlar ama fiyat ve stok problemi yüzünden Türkiye'de alınması imkansıza yakın bir şey olur. Mining yapılmayacaksa eğer şu an o kartlara o kadar para vermek saçma geliyor bana 30.000 TL sadece oyun ve render için çok çok büyük bir para, yani bütçe sınırsız olsa bile insana koyar duruma geldi fiyatlar.

Amerika'da bile stokçular eBay üzerinden 2000-2500 $ gibi fiyatlara satarken şu an indirim zamanı hariç (İncehesap cuma günleri arada yapıyor, başka sitede de görmedim zaten) en uygun 3080 fiyatı 30.000 TL. 3080 Ti herhalde en az 35.000 TL bandında satışa çıkar. Piyasayı iyi takip etmek lazım ben kartı alırken en az 1 ay abartmıyorum F5 basarak geçti günlerim.

MSI suprim X; Gaming X Trio serisinin bir üst modeli olarak çıktı aslında piyasada gayet iyi bilinen bir ürün öyle yabana atma hemen, ASUS'a göre çok daha sessiz çalışıyor. Benim özellikle ROG STRIX istememim sebebi ekran kartının boyutuydu, çünkü suprım X 336mm olarak geliyor ve çoğu kasaya sığmıyordu, mecbur kasa yenilemiştim. Sen zaten benim gibi 5000D airflow almışsın öyle dertlerin yok.

CS:GO'ya da Valorant tarzı oyunlar dışında 144 FPS'i 3070'de mi 3080'de mi görmem çok zor bu kısmı anlayamadım. Stok ve fiyat konusunda söylediğinize kesinlikle katılıyorum bu yüzden kararsızlık yaşıyorum zaten. Yaklaşık 2 haftadır bende sizin gibi F5'e basıyorum :) o halde son çare olarak MSI suprim X modelinde ve ROG modelinde hangisi uygun fiyatlıysa onu alıp geçeceğim.

CS:GO'ya da Valorant tarzı oyunlar dışında 144 FPS'i 3070'de mi 3080'de mi görmem çok zor bu kısmı anlayamadım. Stok ve fiyat konusunda söylediğinize kesinlikle katılıyorum bu yüzden kararsızlık yaşıyorum zaten. Yaklaşık 2 haftadır bende sizin gibi F5'e basıyorum :) o halde son çare olarak MSI suprim X modelinde ve ROG modelinde hangisi uygun fiyatlıysa onu alıp geçeceğim.
240 Hz gereksiz diyorum onun yerine 144 Hz almaya bak. Bir kaç oyun dışında 2K'da 144 FPS üzerini görmen çok zor yüksek grafik ayarlarında, boşuna masraf bana göre.

Aorus Master ve ASUS TUF serilerine de bakabilirsin onlarda çok iyi kartlar. Ben alırken inan çok araştırmıştım şuan piyasadaki 3000 serisi kartların çoğu ZOTAC hariç referans kartlarla aşağı yukarı aynı değerlere sahip. Antalya Vatan Bilgisayar şubesinde 11000 TL'ye MSI Gaming X Trio bulmuştum adam hatta ayırmıştı ben illaki SUPRIM X ya da ROG Strix olsun diye almadım, 19000 TL'ye 3090 vardı SUPRIM X arkadaş gerek yok alma dedi, en sonunda 18500 TL'ye kazığından SUPRIM X almak zorunda kaldım.

Bunları niye anlattın diye eğer sorarsan; demek istediğim çok fazla kurcalamadan bulabildiğin kartı almaya bak sonradan zararlı yine sen çıkıyorsun benim gibi. Eğer o kartı almamış olsaydım şuan muhtemelen hala kart arıyor olacaktım bende.

Son düzenleme:
240 Hz gereksiz diyorum onun yerine 144 Hz almaya bak. Birkaç oyun dışında 2K'da 144 FPS üzerini görmen çok zor yüksek grafik ayarlarında, boşuna masraf bana göre.

Aorus Master ve ASUS TUF serilerine de bakabilirsin onlarda çok iyi kartlar. Ben alırken inan çok araştırmıştım şu an piyasadaki 3000 serisi kartların çoğu Zotac hariç referans kartlarla aşağı yukarı aynı değerlere sahip. Antalya Vatan Bilgisayar şubesinde 11000 TL'ye MSI Gaming X Trio bulmuştum adam hatta ayırmıştı ben illaki suprım X ya da ROG STRIX olsun diye almadım, 19000 TL'ye 3090 vardı suprım X arkadaş gerek yok alma dedi, en sonunda 18.500 TL'ye kazığından suprım X almak zorunda kaldım.

Bunları niye anlattın diye eğer sorarsan; demek istediğim çok fazla kurcalamadan bulabildiğin kartı almaya bak sonradan zararlı yine sen çıkıyorsun benim gibi. Eğer o kartı almamış olsaydım şu an muhtemelen hala kart arıyor olacaktım bende.

Verdiğin bilgi ve yaşantından bir parça anlattığın için teşekkür ederim. Şu an yurt dışı ve yurtiçi olarak sıfır bulabileceğim kartlarda ASUS, MSI ve Gigabyte modellerini gözden geçiriyorum. En uygun bulduğum anda alacağım.

Verdiğin bilgi ve yaşantından bir parça anlattığın için teşekkür ederim. Şu an yurt dışı ve yurtiçi olarak sıfır bulabileceğim kartlarda ASUS, MSI ve Gigabyte modellerini gözden geçiriyorum. En uygun bulduğum anda alacağım.
En mantıklısını yaparsın valla umarım istediğin ekran kartını kısa sürede bulursun, sistemi topladığında toplu fotoğrafını atmayı unutma =)

En mantıklısını yaparsın vallahi umarım istediğin ekran kartını kısa sürede bulursun, sistemi topladığında toplu fotoğrafını atmayı unutma =)

Custom yapacak olursam kesinlikle hem yaparken hem de yaptıktan sonra resimlerini paylaşır etiketlerim seni :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı