3070 yükte siyah ekran sonrası fanlar hızlı dönüyor

therealrog

Centipat
Daha fazla  
Dostlar selam, ortada konu yokken elektrik gidip gelmesi sonucu devamında sorunsuz çalışan PC birdenbire siyah ekrana düştü. Sonrasında reset atıp oyuna devam ettim 1 maximum 2 günde bir yaşarken NVIDIA sürücülerini tek tek DDU ile kaldırıp 6-7 farklı sürümle deneyip üzerine W11'den şüphelenip bir de Windows 10 ile denedim daha NVIDIA'yı kurmadan PUBG ile denerken daha ilk dakikalarda siyah ekran verdi OCCT ile Power testine soktuğumda 3 dakikada aynı hatayı alıp çareyi burada aramaya geldim. Donanım olarak neden şüphelenmem gerekiyor?
-
Sistem;
12400F
ASUS TUF B660M D5
3070 Suprim
Fury 16 GB D5 4800
990 Pro 1TB
Cooler Master MWE850

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı, işlemci, anakart gibi parçaların sıcaklıkları ve mümkünse çektikleri watt değerleri iletilebilirse çok daha verimli şekilde yardımcı olunabilir.

Ekstra olarak, aşağıdaki linke girip adımları takip et ve varsa minidump dosyalarını buraya ilet. Sorunu saptamakta çok yardımı dokunur.

Son düzenleme:
Ram'den başla tek modul olarak sonra diğer modülü dene sonra psu ekran kartı işlemci anakart bu denemek için kolay sıralama.

Sorun PSU veya ekran kartından galiba. PSU elektrik kesintisinde bozulmuş olabilir veya ekran kartı fazla ısınıyordur ve bu yüzden siyah ekran veriyordur. Ben kendi bilgisayarımda yaşamıştım PC yi temizleyince ortadan kalkmıştı.

Elektrik kesintisinden sonra oldu diyorsan donanımsal bir arızadır büyük ihtimal geçmiş olsun. Tek tek parçaları değiştirip denemeden de hangisi bozuk bulman çok güç. İlk olarak PSU ile başlayabilirsin.

Sıcaklık değerleri çok çok iyi veya yazılımsal yapılacak herşeyi yaptım şuanda yeni geldim işten ve pci-e kablosunu değiştirdim arada slink'in akım koruma 4lü prizi vardı ondan şüphelenmiyordum fakat onuda iptal edip dümdüz 220 hatta bağladım deneyip sonuçları paylaşıcam eğer aynı hatayı alırsam önce minidump atıp ardından farklı psu ile kendi pc'mi sonrasında farklı pc'de kendi ekran kartımı denicem.

Edit:Sorun istikrarsız güç aktarımındaymış hem pci-e kablosu hemde akım korumalı prizi iptal edip denedim 10 gündür hiç sorun yaşamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı