RTX 3070 sistemde ekran kararıyor ve fanlar hızlı dönüyor

aademirciogluu

Megapat
Arkadaşlar ROG Strix 3070 + 5800X sistemim var. H150I Elite Capellix soğutucu ve 4000X kasa kullanıyorum. 850W FSP Hydro G PRO 80+ Gold PSU kullanıyorum. 2x8 HyperX Fury 3200MHz CL16 RAM'ler var bilgisayarda. Dün oyun oynarken PC'nin ekranı karardı ve kasada fanlar hızla dönmeye başladı (Yüksek ihtimalle ekran kartının fanları). Bilgisayar çalışıyordu fakat ekranda görüntü yoktu. FurMark + AIDA64 testleri yaptım. Ekran kartı 1 saatlik FurMark sonrası 61 dereceyi geçmedi. İşlemci de 20 dakika AIDA64 testi sonrası 73 dereceyi geçmedi. SSD testlerine de hiçbir sıkıntı yoktu. BIOS güncellemesi yaptım, driverları DDU ile silip tekrar temiz kurulumla yükledim. Bugün oyun içerisinde bir daha aynı şekilde ekran karardı ve fanlar hızla dönmeye başladı. Arka planda PC çalışıyordu hala. Ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleme:
Benzer bir sorun yıllar önce başıma gelmişti, genelde oyunlarda ekran ya kapanır ya görüntü donardı, sesler takılırdı ve ekran kartı fanları 100% çalışırdı, reset iptal olurdu ya fişten çekmek gerekirdi yada güç düğmesinden kapatmak gerekirdi, her şeyi denemiştim PSU, işlemci, anakart, ram değiştirdim, en son ekran kartında sorun olduğunu anlayıp ekran kartını servise yollamıştım, (3-4 kez yolladım hatta servis sorun olduğunu bile kabul etmiyordu)sorun gene düzelmemişti, sonunda ekran kartını değiştirip yenisini alınca problemim düzeldi, ezcümle bence yolun yakınken ekran kartına odaklan, iade edebiliyorsan da et, karar senin. Ekran kartı çevrende kimsede yoksa bir bilgisayarcıya git, denemek için sana bir ekran kartı versin parası neyse ver, iş işten geçtikten sonra sana daha maliyetli olmasın. İyi forumlar

Şu anda memtest86 yapıyorum. Sıkıntının oradan olduğunu sanmıyorum ama yapmamıştım, son olarak onu da yapayım dedim. Sıkıntının çözümüne yönelik önerileriniz var mı?

Şu anda memtest86 yapıyorum. Sıkıntının oradan olduğunu sanmıyorum ama yapmamıştım, son olarak onu da yapayım dedim. Sıkıntının çözümüne yönelik önerileriniz var mı?
Dediğim gibi o dönem neredeyse herşeyi denemiştim ve bir sonuç alamadım, bu yüzden şuan aklıma başka bir şey gelmiyor, konun başlığını görür görmez direk ekran kartından olabileceğini düşündüm.

Benzer bir sorun yıllar önce başıma gelmişti, genelde oyunlarda ekran ya kapanır ya görüntü donardı, sesler takılırdı ve ekran kartı fanları 100% çalışırdı, reset iptal olurdu ya fişten çekmek gerekirdi yada güç düğmesinden kapatmak gerekirdi, her şeyi denemiştim PSU, işlemci, anakart, ram değiştirdim, en son ekran kartında sorun olduğunu anlayıp ekran kartını servise yollamıştım, (3-4 kez yolladım hatta servis sorun olduğunu bile kabul etmiyordu)sorun gene düzelmemişti, sonunda ekran kartını değiştirip yenisini alınca problemim düzeldi, ezcümle bence yolun yakınken ekran kartına odaklan, iade edebiliyorsan da et, karar senin. Ekran kartı çevrende kimsede yoksa bir bilgisayarcıya git, denemek için sana bir ekran kartı versin parası neyse ver, iş işten geçtikten sonra sana daha maliyetli olmasın. İyi forumlar
Ekran kartı neydi? benim kartımda da sorun tespit edilemiyordu niyeyse muhtemelen aynı sorun.

Arkadaşlar ROG STRIX 3070 + 5800X sistemim var. H150ı Elite Capellix soğutucu ve 4000X kasa kullanıyorum. 850W FSP Hydro G PRO 80+ Gold PSU kullanıyorum. 2x8 HyperX Fury 3200MHz CL16 RAM'ler var bilgisayarda. Dün oyun oynarken PC'nin ekranı karardı ve kasada fanlar hızla dönmeye başladı (yüksek ihtimalle ekran kartının fanları). Bilgisayar çalışıyordu fakat ekranda görüntü yoktu. FurMark + AIDA64 testleri yaptım. Ekran kartı 1 saatlik FurMark sonrası 61 dereceyi geçmedi. İşlemci de 20 dakika AIDA64 testi sonrası 73 dereceyi geçmedi. SSD testlerine de hiçbir sıkıntı yoktu. BIOS güncellemesi yaptım, driverları DDU ile silip tekrar temiz kurulumla yükledim. Bugün oyun içerisinde bir daha aynı şekilde ekran karardı ve fanlar hızla dönmeye başladı. Arka planda PC çalışıyordu hala. Ne yapmam gerekiyor?

Hocam bu bana dün oldu bunun nedeni İstanbul elektriği her ay 1 kere oluyordu bende ek bir güç kutusu aldım anlık olarak voltaj inip çıkıyor orada ekran kartı gg oluyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı