3070S ile oyunlarda istenilen performans alınamıyor

VojiVoja

Femtopat
Daha fazla  
Geçen hafta 3070S satın aldım fakat hiçbir oyunda istediğim FPS değerlerine ulaşamıyor. Apex oynarken 140-180 FPS Low ayarlarda alıyorum. Videoda görüldüğü üzere Low ayarlarda ortalama FPS 285 civarı fakat bende çok daha düşük. Bugün Escape of Tarkov'da denedim aynı şekilde düşük FPS alıyorum, ekran kartı kullanımı %30-40 arasında geziyor. Ne yapmam gerekiyor acaba? Ekran kartı sadece Rainbow6'de tam yüke girdi şimdiye kadar. Sıcaklık işine gelirsek GPU ve CPU 60-70 geçmiyor.

Sistem:

144Hz monitör.

Z490 MSI MEG.

3070S.

i9 10900K.

MSI 750W +80Gold

16 GB RAM dominator 8x2 3200MHz.

Yani yapmamı önerdiğiniz bir şey var mı hocam?

Eğer bana dediyseniz idare etmeye çalışıyorum.

Hocam dediğim gibi tüm işlemci çekirdeklerinin kullanım göstergesini açın dediğim gibi 90 kullanımlara çıkıp tıkanan varsa kendi sorumluluğunuzda soğutmanız iyiyse işlemci OC yapabilirsiniz. Tabi size kalmış. İşlemci güçlü ama anlayamadım. Siz dediğim gibi alt kullanıma bakın çekirdeklerin en son çare OC deneyebilirsiniz kendi sorumluluğunuzda. Aynı işlemci ekran akrtıyla 1080p Low test videosu bulabilirseniz böylede karşılaştırabilirsiniz işlemci bayağı güçlü tuhafıma gitti 5.30 turbolayabiliyor.

yok daha çok eft ( çok sıkıntılı bir oyun ama bi ümit) , R6 , Apex gibi oyunlarda +240fps sabit almak idi amacım ki 240hz monitörden faydalanabileyim 240hz geçiş için topladım aslında ama pek mümkün durmuyor
Hocam dediğim gibi tüm işlemci çekirdeklerinin kullanım göstergesini açın dediğim gibi 90 kullanımlara çıkıp tıkanan varsa kendi sorumluluğunuzda soğutmanız iyiyse işlemci OC yapabilirsiniz. Tabi size kalmış. İşlemci güçlü ama anlayamadım. Siz dediğim gibi alt kullanıma bakın çekirdeklerin en son çare OC deneyebilirsiniz kendi sorumluluğunuzda. Aynı işlemci ekran akrtıyla 1080p Low test videosu bulabilirseniz böylede karşılaştırabilirsiniz işlemci bayağı güçlü tuhafıma gitti 5.30 turbolayabiliyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu adamla aynıyız bu arkadaş ekran kartını +%85de kullanıp istediğim fpslere ulaşıyor ama ben kendimde bi türlü yapamadım bunu

Hocam dediğim gibi tüm işlemci çekirdeklerinin kullanım göstergesini açın dedğim gibi 90 kullanımlara çıkıp tıkanan varsa kendi sorumluluğunuzda soğutmanız iyiyse işlemci OC yapabilirsiniz. Tabi size kalmış. İşlemci güçlü ama anlayamadım.

Hocam dediğim gibi tüm işlemci çekirdeklerinin kullanım göstergesini açın dediğim gibi 90 kullanımlara çıkıp tıkanan varsa kendi sorumluluğunuzda soğutmanız iyiyse işlemci OC yapabilirsiniz. Tabi size kalmış. İşlemci güçlü ama anlayamadım. Siz dediğim gibi alt kullanıma bakın çekirdeklerin en son çare OC deneyebilirsiniz kendi sorumluluğunuzda.

Tuhafmış benim yaşadığım gibi sorun sandım ama umarım çözümü bulursun zaten 1080p Low'da fark ettiysen adamda da ekran kartı 98 falan olmuyor işlemci kullanımı düşükken alt çekirdeklerde tıkanma oluyor ama çok az bir darboğaz sorun olmaz belki az OC falan ya da hiç gerek yok ama sizde kullanım düşük oluyor aynı işlemciye rağmen umarım sorunu çözersiniz.

Tuhafmış benim yaşadığım gibi sorun sandım ama umarım çözümü bulursun zaten 1080p Low'da fark ettiysen adamda da ekran kartı 98 falan olmuyor işlemci kullanımı düşükken alt çekirdeklerde tıkanma oluyor ama çok az bir darboğaz sorun olmaz belki az OC falan ya da hiç gerek yok ama sizde kullanım düşük oluyor aynı işlemciye rağmen umarım sorunu çözersiniz.
Hocam tavsiyem yeni bir konu açıp üst isimlere yazmanız büyük bir sıkıntı olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı