Gigabyte 3080 Ti Gaming ekran kartım var. Bütçe sınırım yok ve aşırı güçlü bir işlemci istiyorum. Aşağıdaki işlemci yeterli mi? Var mı önerebileceğiniz başka işlemci?
Oyun ve render amaçlı. Elimde imkan varken bir kez satın alayım, uzun süreli ve yüksek performanslı bir işlemci olsun istiyorum. Bu dediklerime göre uyuyor mu yoksa daha performanslısı var mı ? Ayrıca bu güçlü işlemci ekran kartına dar boğaz yaptırmaz sanırım
Oyun ve render amaçlı. Elimde imkan varken bir kez satın alayım, uzun süreli ve yüksek performanslı bir işlemci olsun istiyorum. Bu dediklerime göre uyuyor mu yoksa daha performanslısı var mı? Ayrıca bu güçlü işlemci ekran kartına darboğaz yaptırmaz sanırım.
Şu an için AMD kanadındaki en iyi işlemci 7950X evet. Ek olarak bu soketten AMD hemen vazgeçmeyeceği için de önü açık. 13900K mesela önü kapalı, 14. nesilde soket değişecek.
Şu an için AMD kanadındaki en iyi işlemci 7950X evet. Ek olarak bu soketten AMD hemen vazgeçmeyeceği için de önü açık. 13900K mesela önü kapalı, 14. nesilde soket değişecek.
Oyun ve render amaçlı. Elimde imkan varken bir kez satın alayım, uzun süreli ve yüksek performanslı bir işlemci olsun istiyorum. Bu dediklerime göre uyuyor mu yoksa daha performanslısı var mı ? Ayrıca bu güçlü işlemci ekran kartına dar boğaz yaptırmaz sanırım
Cevap için teşekkürler, bahsettiğiniz işlemciyi beklemek mantıklı mı yoksa yine aynı kalibre bir işlemci mi ?
Teker teker toplama yapacağınıza dümdüz kasayı satıp RTX 4090 veya 4080 almayı deneyebilirsiniz. Toplama sistemler hazır sistemlere göre daha pahalı olmaya başladı.
Anladım teşekkürler. 5800X3D ve 5800X farklarına baktım şimdi, %4 fark olarak gözüküyor. Sanırım beklemem mantıklı değil şuan için 3D Vertical-Cache olanı.
En özel fiyatlı gaming bilgisayarlar, kampanyalı ürünler, bilgisayar toplama, ekran kartı, RAM, SSD ve tüm bilgisayar bileşenlerinin en doğru adresi...