3080 Ti ile darboğaz yapmayacak işlemci önerisi

Bütçe
Sorun degil

flayzeraynx

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Meslek
UI/UX Architect
RAM
Corsair Dominator 64gb 3200mhz
Anakart
MPG Z390 GAMING EDGE AC
Herkese merhaba.

Su an elimde i9 9900k (unlocked) islemci ve MPG Z390 GAMING EDGE AC anakartim var. 3080 Ti Founders Edition ile kullanmak icin i9 12900k islemci dusundum ama daha farkli alternatifler onerebilir misiniz? Sanirim anakarti da degistirmem gerekiyor yeni mimari icin, o yuzden hem anakart hem de islemci tavsiyesi arayisindayim.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD mimarisine pek aliskin degilim. Intel islemcileri daha cok tercih ederim.
O zaman 6000TL daha fazla verip daha az performans almayı kabullen :) inTeL FaNboY

12900K / Z690DDR5 bir anakart alsan 20K civarı oluyor + ddr5 ramleri katarsan 25k Civari.

12900k/Z690DDR4 bir anakart alsan gene 18-19k civarı oluyor.

5800X3D ve ona uygun bir anakart alsan 12K civarına denk geliyor =)

@deadfellow 12900k almak zorunda değil aynı şekilde DDR5 bir anakart alma zorunluluğuda yok. Zaten 64 GB RAM'i varmış halihazırda.

Bütçenize göre üstteki anakartlardan birini tercih etmenizi tavsiye ederim. İşlemci olarak bu işinizi görür diye düşünüyorum. İ9 bana çok gereksiz geliyor eğer sadece oyun oynuyorsanız daha da gereksiz bence. Gerçi bütçeniz çok sorun değil sanırım :D.

Daha iyi alternatifler mevcut mu bilmiyorum o yüzden size daha iyi yardım edeceğini düşündüğüm 2 kişiyi etiketleyeceğim. @Emma Stone @messinicocugu

@deadfellow 12900k almak zorunda değil aynı şekilde DDR5 bir anakart alma zorunluluğuda yok. Zaten 64 GB RAM'i varmış halihazırda.

Bütçenize göre üstteki anakartlardan birini tercih etmenizi tavsiye ederim. İşlemci olarak bu işinizi görür diye düşünüyorum. İ9 bana çok gereksiz geliyor eğer sadece oyun oynuyorsanız daha da gereksiz bence. Gerçi bütçeniz çok sorun değil sanırım :D.

Daha iyi alternatifler mevcut mu bilmiyorum o yüzden size daha iyi yardım edeceğini düşündüğüm 2 kişiyi etiketleyeceğim. @Emma Stone @messinicocugu

Attığınız parçalar iyi hocam OC yapılacaksa Z590 yapılmayacaksa B660M alınır.
Bu arada 1080P'de kullanacaksan genel olarak her işlemci darboğaz yapar oyunlar da ama çok sorun olmaz.(12900K-5800x3D vb işlemciler için)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı