3080 Ti sistem oyunlarda anlık FPS düşmesi

kresslack

Centipat
Daha fazla  
RAM
Gskill 2x16 5600 mhz
SSD veya HDD modeli
Msı spatium SSD 7000/5500 MB/S
Ekran kartı
MSI RTX 3080 Tİ GAMİNG X TRİO
Anakart
MSI MPG Z690 CARBON WİFİ
İşlemci
İNTEL İ9 12900K/FPS 1000W +80 GOLD GÜÇ KAYNAĞI
GTA 5-V Rising-Arma 3- CS:GO-Valhalla oynarken böyle anlık oluyor. Sürücülerim güncel hepsini denedim. Sıcaklıklar normal ama neden olduğunu anlamadım.Özellikle csgo da +400 fps almama rağmen oluyor.

@isimsizkahraman 5 6 saat sürdü sorun bulamadı. 4800 MHz de çalışıyormuş zaten onu fark ettim. XMP açtım 5600 oldu. Her 2 frekansta da denedim sonuç aynı.
@isimsizkahraman monitörden olabilir mi 1080p 240 Hz LG marka monitörüm var

Hocam monitörden olduğunu sanmıyorum ancak V-Sync veya G-Sync kullanıyorsanız ondan kaynaklı olabilir. Ek olarak o sisteme 1080p monitör hiç yakışmamış. :D

Hocam monitörden olduğunu sanmıyorum ancak V-Sync veya G-Sync kullanıyorsanız ondan kaynaklı olabilir. Ek olarak o sisteme 1080p monitör hiç yakışmamış. :D
Monitör eşantiyon geldi ondan ses etmedim zaten de😀 g-sync destekli ve sanırım otomatik açılıyor. Ama rdr2 yi kasmadan 10 numara bitirdim.hiç sıkıntı yaşamadım. Bişi daha sormak isterim sana cvp veren birini yakalamışken.😃

Monitör eşantiyon geldi ondan ses etmedim zaten de😀 G-Sync destekli ve sanırım otomatik açılıyor. Ama RDR2'yi kasmadan 10 numara bitirdim. Hiç sıkıntı yaşamadım. Bir şey daha sormak isterim sana cevap veren birini yakalamışken.😃

Konudan bağımsız ise yeni konu açıp etiketleyin. @isimsizkahraman
Her zaman yardımcı olmaya çalışırım.

@isimsizkahraman sen RAM deyince fark ettim BIOS'ta 5600 Hz yazıyor Görev Yöneticisi bellek sekmesinde 5600 Hz yazıyor. Ben XMP Disable durumundaydı enable yaptım 4800>5600MHz oldu. Durumu anlamadım.

F10 ile kaydedip çıkarsan öyle yazması normal. XMP açmış oluyorsun ve sana bu işlemi yaptın diye gösteriyor. Yani artık 4800 yerine 5600 MHz de kullanacaksın diyor.

@isimsizkahraman sen RAM deyince fark ettim BIOS'ta 5600 Hz yazıyor Görev Yöneticisi bellek sekmesinde 5600 Hz yazıyor. Ben XMP Disable durumundaydı enable yaptı 4800>5600MHz yazdı. Durumu anlamadım

Dün ben de sistem kurdum RX 6750 XT var GTA V oynarken FPS düşmesi yaşadım ama Cyberpunk oynarken hiçbir sıkıntı yoktu daha uzun ve başka oyunlarda deneyemedim ama GTA V benim de canımı sıktı konuyu takipe alayım.

@isimsizkahraman hayatımda ilk defa kasmadan donmadan oyun oynıcam diye üst düzey pc aldım.Yine olmadı 😔
Dün ben de sistem kurdum RX 6750 XT var GTA V oynarken FPS düşmesi yaşadım ama Cyberpunk oynarken hiçbir sıkıntı yoktu daha uzun ve başka oyunlarda deneyemedim ama GTA V benim de canımı sıktı konuyu takipe alayım.
Bir kaç oyunda daha dene csgo da dene akıcımı valorantta dene eğer diğerlerinde yapmıosa oyun ayarlarından olabilir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı