Oyunlarda anlık FPS düşmesi

Ayrı bir konu açtım. Yardımcı olurlar umarım.
Dediğim gibi bilemiyorum. Tahminim işlemcinin maks 90 ekran kartının 70 derecede çalışacak şekilde ayarlanmış olması. Bu yüzden frekans düşüşleri oluyor olabilir.

Ayrı bir konu açtım. Yardımcı olurlar umarım.

GPU sıcaklık limitin 70 derecede onu artırabilirsin ya da bilgisayarı daha iyi soğutacak şekilde ayarlarsın. 71 dereceleri zorladığında gpun hızını düşürüyor zaten yukarı yazmıştım nasıl çözeceğini ama gözden kaçırmışsın herhalde. ASUS GPU Tweak 2 indirip maksimum sıcaklığı 80 derecelere çekersen sorun çözülür ama 81 dereceyi zorladığında tekrar yaşarsın bilgisayar soğutma sistemini yükseltirsin en kötü.

GPU sıcaklık limitin 70 derecede onu artırabilirsin ya da bilgisayarı daha iyi soğutacak şekilde ayarlarsın. 71 dereceleri zorladığında gpun hızını düşürüyor zaten yukarı yazmıştım nasıl çözeceğini ama gözden kaçırmışsın herhalde. ASUS GPU Tweak 2 indirip maksimum sıcaklığı 80 derecelere çekersen sorun çözülür ama 81 dereceyi zorladığında tekrar yaşarsın bilgisayar soğutma sistemini yükseltirsin en kötü.
Kaç dereceyi görürse sıkıntı yaşarım?
Hocam denedim ve düzeldi. Ancak derece şuanda 87 92 derece aralarında. Bu problem yaratırmı çok fazla?

Son düzenleme:
Kaç dereceyi görürse sıkıntı yaşarım?

Hocam denedim ve düzeldi. Ancak derece şu anda 87 92 derece aralarında. Bu problem yaratır mı çok fazla?

O dereceler sıkıntı yapar. Bilgisayarın masaüstü mü yoksa laptop mu? Termal macunlarına baktırın ekran kartının, fanları temizleyin masaüstüyse ekstra fan takılabilir. Laptopsa laptop soğutucu alıp öyle kullanacaksın.

O dereceler sıkıntı yapar. Bilgisayarın masaüstü mü yoksa laptop mu? Termal macunlarına baktırın ekran kartının, fanları temizleyin masaüstüyse ekstra fan takılabilir. Laptopsa laptop soğutucu alıp öyle kullanacaksın.
Laptop, termal macun ve temizlik daha 1 ay oldu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı