3080 Ti sistem oyunlarda anlık FPS düşmesi

kresslack

Centipat
Daha fazla  
RAM
Gskill 2x16 5600 mhz
SSD veya HDD modeli
Msı spatium SSD 7000/5500 MB/S
Ekran kartı
MSI RTX 3080 Tİ GAMİNG X TRİO
Anakart
MSI MPG Z690 CARBON WİFİ
İşlemci
İNTEL İ9 12900K/FPS 1000W +80 GOLD GÜÇ KAYNAĞI
GTA 5-V Rising-Arma 3- CS:GO-Valhalla oynarken böyle anlık oluyor. Sürücülerim güncel hepsini denedim. Sıcaklıklar normal ama neden olduğunu anlamadım.Özellikle csgo da +400 fps almama rağmen oluyor.

Hocam monitörden olduğunu sanmıyorum ancak V-Sync veya G-Sync kullanıyorsanız ondan kaynaklı olabilir. Ek olarak o sisteme 1080p monitör hiç yakışmamış.

Hocam monitörden olduğunu sanmıyorum ancak V-Sync veya G-Sync kullanıyorsanız ondan kaynaklı olabilir. Ek olarak o sisteme 1080p monitör hiç yakışmamış.
Monitör eşantiyon geldi ondan ses etmedim zaten de g-sync destekli ve sanırım otomatik açılıyor. Ama rdr2 yi kasmadan 10 numara bitirdim.hiç sıkıntı yaşamadım. Bişi daha sormak isterim sana cvp veren birini yakalamışken.

Konudan bağımsız ise yeni konu açıp etiketleyin. @isimsizkahraman
Her zaman yardımcı olmaya çalışırım.

@isimsizkahraman sen ram deyince farkettim biosta 5600 hz yazıyo görev yöneticisi bellek sekmesinde 5600 hz yazıyo. Ben XMP Disable durumundaydı enable yaptı 4800>5600mhz yazdı. Durumu anlamadım
@isimsizkahraman yani bu durumu yaşamam ramlerin 4800 mhz de çalışması olabilirmi

@isimsizkahraman sen RAM deyince fark ettim BIOS'ta 5600 Hz yazıyor Görev Yöneticisi bellek sekmesinde 5600 Hz yazıyor. Ben XMP Disable durumundaydı enable yaptım 4800>5600MHz oldu. Durumu anlamadım.

F10 ile kaydedip çıkarsan öyle yazması normal. XMP açmış oluyorsun ve sana bu işlemi yaptın diye gösteriyor. Yani artık 4800 yerine 5600 MHz de kullanacaksın diyor.

@isimsizkahraman sen RAM deyince fark ettim BIOS'ta 5600 Hz yazıyor Görev Yöneticisi bellek sekmesinde 5600 Hz yazıyor. Ben XMP Disable durumundaydı enable yaptı 4800>5600MHz yazdı. Durumu anlamadım

Dün ben de sistem kurdum RX 6750 XT var GTA V oynarken FPS düşmesi yaşadım ama Cyberpunk oynarken hiçbir sıkıntı yoktu daha uzun ve başka oyunlarda deneyemedim ama GTA V benim de canımı sıktı konuyu takipe alayım.

@isimsizkahraman hayatımda ilk defa kasmadan donmadan oyun oynıcam diye üst düzey pc aldım.Yine olmadı
Bir kaç oyunda daha dene csgo da dene akıcımı valorantta dene eğer diğerlerinde yapmıosa oyun ayarlarından olabilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…