3080 Ti sistem yükte kapanıyor ve korumaya alıyor

redbull0x1

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance RGB Pro 32 GB (2x16) 3600 MHz CL18
SSD veya HDD modeli
Samsung 980 Pro 2 TB
Ekran kartı
MSI MSI RTX 3080 TI Gaming X Trio 12GB
Anakart
ROG STRIX X570-E GAMING WIFI II
İşlemci
AMD Ryzen 7 5800X
Merhaba, ben bilgisayarımı 2023 yılında topladım. Aldığımdan beri herhangi bir sıkıntı yaşamıyordum ama garip bir problem mevcut. Bilgisayar yüke girdiğinde her zaman değil ara ara kendini kapatıyor ve korumaya alıyor. Güç kaynağım ASUS ROG Thor 850W Platinum. Güç yetmemesi gibi bir durum olacağını düşünmüyorum. OCCT üzerinden Power testi yaptığımda herhangi bir kapanma olmuyor. 32" 2K ekran kullanıyorum ve bu durum yüke girdiği için değil Alt Tab attığımda oluyor. Ekran kartımda coil whine problemi mevcut FPS'i 144 sabitlediğimde o sesde gelmiyor. Kasayı yeni temizledim 3 hafta herhangi bir sorun olmadı. Ama ara ara bu sorun oluştuğu için sinir bozucu bir durum. Olası problem ne olabilir? Bu tarz durum yaşayan varsa yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Ekran kartım tam yükte 75 derece işlemci 55 derecede sıcaklık sorunu mevcut değil kusura bakmayın konuya eklemeyi unutmuşum.

Mevcut FPS değerleriniz nasıl konuyla alakası yok.

Odanızın elektirik akımında sıkıntı varmı ? diskinizde bir sıkıntı varmı ?
Diskin health durumunda herhangi bir sıkıntı mevcut değil ayrıca belirtilen hız değerlerini alıyorum. Akım konusunda net birşey söyleyemem ama pc'yi direk başka bir prize taktığımda da aynı sorunu yaşadım.

Mevcut FPS değerleriniz nasıl konuyla alakası yok.
Çoğu oyunda 2K'da 144 fps alıyorum. Limitsiz halini şuan hatırlamıyorum.

Sistem reset atmıyor, direkt kapanıyorsa genelde PSU sorunu oluyor. Alt Tab attığınızda oluyorsa güç dalgalanmasından kaynaklanıyor olabilir. RAM'leri test ettiniz mi?

Sistem reset atmıyor, direkt kapanıyorsa genelde PSU sorunu oluyor. Alt Tab attığınızda oluyorsa güç dalgalanmasından kaynaklanıyor olabilir. RAM'leri test ettiniz mi?
Memtest ile ramleri test ettim herhangi bir sorun göstermedi. PSU sorunu olabilir başka bir psu ile test edeceğim.

Yani benimde böyle bir sorunum vardı. Çözüm yöntemim psudan gpuya giden kabloyu değiştirmek oldu şuan sorun olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…