3080 Ti sistemde darboğaz mı var?

Ozan Tepecik

Hectopat
Yer
Yaaplar
Daha fazla  
Meslek
Esnaf
Arkadaşlar merhaba. Sistemimde ekran kartı ve PSU değişikliğine gittim aşağıdan görebilirsiniz. Bununla beraber önceki donanımlarımda yaşamadığım bir problemle karşılaştım. Warzone 2 oynarken anlık FPS düşmesi ve ses kesintisi yaşıyorum.
Anlıktan kastım 0,5 saniyelik bir olay lakin bunu sık sık yaşıyorum. Sizce problem darboğaz mı? Yoksa kaçırdığım başka bir şey mi var?

Dipnot: Ekran kartı 3080 Ti EVGA XC3.
PSU: 750W Corsair cx.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. Sistemimde ekran kartı ve PSU değişikliğine gittim aşağıdan görebilirsiniz. Bununla beraber önceki donanımlarımda yaşamadığım bir problemle karşılaştım. Warzone 2 oynarken anlık FPS düşmesi ve ses kesintisi yaşıyorum.
Anlıktan kastım 0,5 saniyelik bir olay lakin bunu sık sık yaşıyorum. Sizce problem darboğaz mı? Yoksa kaçırdığım başka bir şey mi var?

Dipnot: Ekran kartı 3080 Ti EVGA XC3.
PSU: 750W Corsair cx.
Warzone optimizasyon sorunlu diye biliyorum.

İşlemci az sonra vahiyle gelecek arkadaşlar bekleyin.
Ustam altta yazıyor diye ihtiyaç duymamıştım . 3800x R7 kullanıyorum.

Tüm bileşenleri yazar mısınız?
Tabi ki .
R7 3800x .
16 GB 3000 Mhz Gskill.
3080 Ti Evga CX3
750 W Corsair CX
B550 Aorus Elite
Oyun da M2 980 Samsung Evo da kurulu hocam

3800X kullanıyorsan eğer darboğaz yapar o karta yüzde 10-20 civarında.

Evet darboğaz testinde yeterli değil sonucunu aldım lakin R7 5900 X'ten aşağısına hep darboğaz yapar diyor testler pek güvenemedim testlere.

Son düzenleme:
Ustam altta yazıyor diye ihtiyaç duymamıştım . 3800x R7 kullanıyorum.

Tabi ki .
R7 3800x .
16 GB 3000 Mhz Gskill.
3080 Ti Evga CX3
750 W Corsair CX
B550 Aorus Elite
Oyun da M2 980 Samsung Evo da kurulu hocam

Evet darboğaz testinde yeterli değil sonucunu aldım lakin R7 5900 X'ten aşağısına hep darboğaz yapar diyor testler pek güvenemedim testlere.
O işlemci ve kart ile izlediğim videolarda da bariz bir darboğaz olduğu görünüyor gibi, bence sorunun bu.

Ben de böyle düşünüyorum . Peki sizce yalnızca işlemci upgrade mi yapmalıyım .Yoksa anakartla birlikte mi upgrade mi yapmalıyım ?
Anakartın 550 çipsetli zaten bence gidip tekrar 550 çipsetli bir anakart almaya gerek yok, şu ankini kullanıp işlemciyi de 5000 serisi bir işlemciye yükseltsen yeter.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı