3080 Ti Strix vs Suprim X

smtbcr

Megapat
Makaleler
7
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar,

Çalıştığım yerin bir ithalat firması ile anlaşması var. Hep almayı düşündüğüm 3080 Ti ekran kartlarından yüksek performanslı birini almayı düşündüğümü söyleyince uygun fiyata ASUS STRIX O.C. Ve MSI Suprim X modellerinden birini seçmemi söyledi. Fiyatları arasında 1.500₺ fark varmış. MSI daha ucuz. MSI Suprim X 3080 LHR modeli bu iki modele göre 6.000₺ daha ucuz. Bütçem hepsine yeter. Zaten ödeme konusunda yardımcı olacak. Sizce hangisini alayım?

Selamlar,

Çalıştığım yerin bir ithalat firması ile anlaşması var. Hep almayı düşündüğüm 3080 Ti ekran kartlarından yüksek performanslı birini almayı düşündüğümü söyleyince uygun fiyata ASUS STRIX O.C. Ve MSI Suprim X modellerinden birini seçmemi söyledi. Fiyatları arasında 1.500₺ fark varmış. MSI daha ucuz. MSI Suprim X 3080 LHR modeli bu iki modele göre 6.000₺ daha ucuz. Bütçem hepsine yeter. Zaten ödeme konusunda yardımcı olacak. Sizce hangisini alayım?

Ben olsam surpim X alırdım

Tasarım olarak görselliği de ön planda tutuyorsanız Suprim X kendini sergilemeye epey hevesli bi model. Backplate i falan çok hoş tasarlanmış. Suprim tercih edebilirsiniz. Onun haricinde verimlilik, soğutma performansı açısından ikisinden de aşağı yukarı aynı verimi alacağınız için burada biraz kişisel tercihler devreye giriyor. Şimdiden hayırlı olsun. :)

İkisinde de üç aşağı beş yukarı aynı performansı alırsınız. Fakat PCB ve kullanılan kompanent kalitesi bakımından Rog Strix modelleri piyasadaki tüm kartlara göre biraz daha yüksek. Zaten bu seride MSI için en çok eleştiri PCB ve kullandığı kompanentler yönünden oldu.

Dikey montaj yapacağım tasarım benim için o yüzden önemli diyebilirim. İkisinin de performans, o.c. Clock hızı açısından araştırdığıma göre farkı yok. MSI markasının ürünlerini daha önce kullanmadım, bu güne kadar hep Aorus ve ASUS kullandım. Aorus ekosistemi biraz kapalı o yüzden alternatifler arasından çıkardım. Razer Synapse ile hepsini eşitleyip kullanıyorum, elimde bulunan Corsair LS100 dahil. O yüzden uyumluluk açısından sıkıntı çıkarmasını istemem. 3080 modeli hakkında kimse yorum yapmamış. 6.000₺ için 3080 Ti almak mantıklı mı?

@Serhat.48
@MarcusKane
@ReznooW

Dikey montaj yapacağım tasarım benim için o yüzden önemli diyebilirim. İkisinin de performans, o.c. Clock hızı açısından araştırdığıma göre farkı yok. MSI markasının ürünlerini daha önce kullanmadım, bu güne kadar hep Aorus ve ASUS kullandım. Aorus ekosistemi biraz kapalı o yüzden alternatifler arasından çıkardım. Razer Synapse ile hepsini eşitleyip kullanıyorum, elimde bulunan Corsair LS100 dahil. O yüzden uyumluluk açısından sıkıntı çıkarmasını istemem. 3080 modeli hakkında kimse yorum yapmamış. 6.000₺ için 3080 Ti almak mantıklı mı?

@Serhat.48
@MarcusKane
@ReznooW

6000TL sadece Ti farkı için biraz fazla gibi geldi ama unutmamak gerekir ki 3080 Ti aldığın zaman daha uzun süre seni götürecek bir kart olacak bu aslında bütçene bağlı. 'almışken tam olsun en iyisi olsun' dersen ve paran varsa 3080 Ti. Yoksa 3080.

MSI’ın PCB kalitesi konusunda özellikle reddit ve yabancı kaynaklarda çok fazla eleştiri var ki haksız sayılmazlar. Zaten MSI’ın ucuz olmasının sebebi bu. Yoksa sadece GPU açısından bakacak olursak ikisi de birebir aynı zaten.

Bende 3080 Ti OC alacaktım ancak 3080 Ti OC ile hem arada 10.000 ₺ fark olup hemde 10.000 ₺ farka değecek bir FPS artışı olmadığından (en azından 1080p ve 2K‘da), çünkü monitörüm 2K 165 Hz, 3070 Ti OC aldım geçtim. Oyunlarda da, tasarım programlarında da hiçbir eksikliğini hissetmedim.

Elbette günün sonunda 3080 Ti OC ile arasında fark var (3070 Ti OC ile), kimse inkar edemez ama 10.000 ₺ eder mi o aradaki fark? Onu düşünmek lazım.

Ama bütçe varsa tabiiki ROG Strix 3080 Ti OC alınır.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı