3080 Ti ve 7800x3D sıcaklığı birden artıp azalıyor

Monarchh

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 3080 Ti oyunlarda genelde 65 derece olurken bu aralar 70 dereceye çıkmaya başladı aynı şekilde 7800x3D de genelde 65-68 de takılırken bu aralar 70-72'lere yükselmeye başladı bir de boşta normalde 45-50lerdeydi şu an 49-57 arası ve sürekli birden 70-75'lere fırlayıp düşüyor bunların sebebi havaların ısınması mı yoksa başka bir şey mi?

Ya yok artık, yaz geldi yaz. Kendinde söylemişsin, havalar ısındı tabii ki artacak sıcaklıklar.
Kanka tamam da en azından bu sıcaklıklar yine de normal mi? 70-75 derece ekran kartı için fazla değil mi?

Yaz geldi, normaldir. Eğer kasanın içi tozlandıysa temizlemek biraz yardımcı olacaktır.
70-75 derece 3080ti için normal mi?

Kanka tamam da en azından bu sıcaklıklar yine de normal mi? 70-75 derece ekran kartı için fazla değil mi?

70-75 derece 3080 Ti için normal mi?

Evet normal, kartın termal bakımını yaparsan sıcaklıgi 68-70 civarına dusurebilirsin. Sana tavsiyem undervolt yaparak kullan kartı. Bende 3080 var undervolt lu kullanıyorum maksimum 65.

Evet normal, kartın termal bakımını yaparsan sıcaklıgi 68-70 civarına dusurebilirsin. Sana tavsiyem undervolt yaparak kullan kartı. Bende 3080 var undervolt lu kullanıyorum maksimum 65.

UV işlerini tam bilmiyorum bendeki model 3080 Ti EVGA FTW3 Ultra sanırım 83-90 dereceye kadar yolu var, peki işlemci için bu sıcaklık normal mi AMD 89C sınırı vermiş de birden 75'lere falan çıkması ve 70'lerde gezinmesi sorun çıkarmaz umarım.

UV işlerini tam bilmiyorum bendeki model 3080 Ti EVGA FTW3 Ultra sanırım 83-90 dereceye kadar yolu var, peki işlemci için bu sıcaklık normal mi AMD 89C sınırı vermiş de birden 75'lere falan çıkması ve 70'lerde gezinmesi sorun çıkarmaz umarım.

İşlemci sıcaklığına hiç takılma o iyi, ekran kartına odaklan. YouTube'tan bak undervolt un nasıl yapıldığına. MSI ufterburner ile 1 saatte doğru frekans ve voltaji bulursun. Benim kart iki bine kadar frekans artırıyor normalde, 1800'e ayarladım tepe frekansı, voltaji hatırlamıyorum şu an. Sende bu şekilde optimum ayarları bul, kartın ömrünü uzatır daha stabil performans alırsın.

Birde sanırım işlemciye de uv yapmam gerekiyor. Ryzen Master programıyla birlikte yapayım diyorum fakat bazıları önermiyor, siz ne dersiniz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı