3080 Ti ve i5-12400F sistem micro stuttering yapıyor

PC'de her oyunda shader compiled problemi yaşaman son derece normal bu arada. Oyunlar PC'de ilk defa gördüğün her şeyde gölgelendirme yapar ve bu arada FPS düşer anlık donar veya drop olur. İstediğin kadar güçlü bileşenler kullan yine de konsoldaki gibi olmaz. Çünkü konsollarda shader hazır olarak verilir.

Ayrıca her sürücü güncellemende oyunlar tekrardan shader compiled yapar.

RDR2'de benchmark testinde de hep aynısını yapıyor nereden baksan en az 60 kere benchmarka sokmuşumdur gölgelendiricileri çoktan kaydetmiş sorunun kalkmış olması gerekmez miydi?

RDR2'de benchmark testinde de hep aynısını yapıyor nereden baksan en az 60 kere benchmarka sokmuşumdur gölgelendiricileri çoktan kaydetmiş sorunun kalkmış olması gerekmez miydi?
Muhtemelen anlık donmasına sebebiyet veren şey oyun motoru kaynaklı. Komple sistem değiştirmişsin, sisteminle alakalı değil.

Fakat sana şunu söyleyeyim, işlemcin zaten orta seviye bir işlemci yani pürüzsüz bir oyun bekleme hiçbir zaman. Eğer bu sorunları önlemek istersen AMD tarafında 3D işlemcilere bakabilirsin.

Dediğim gibi, oyun motoru kaynaklı büyük ihtimalle. Elden Ring’de aynı sorun var, bir sürü oyunda aynı sorun var. Bunları minimuma indirmek için daha da güçlü işlemcilere geçebilirsin.

Pürüzsüz bir oyun beklemiyorum ama olması gerekenin dışında Micro stutter yaşıyorum ve bunu çözemiyorum donanımsal olduğunu zannetmiyorum çünkü dediğim gibi her şeyi denedim ve benimle aynı sistem özelliklerine sahip bir sistemin değerlerine baktığımda %0.1 Low FPS'si olması gerektiği yerde ama benim değil 40'ın altında bir drop mevcut salisiyelik ve bu beni etkiliyor.

Problem sadece açık dünya oyunlarda oluyor ise sebep ssd olabilir mi,bilemiyorum bir fikir.Starfield fps düşüşleri için ssd değiştirmek zorunda kalmıştım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı