3080 ve 4000 serisi için PSU önerisi

Yer
sakarya/akyazı
Daha fazla  
RAM
cl 40 dd5 6000mhz
İşlemci
i7 13700k
Arkadaşlar elimde 3080 var şu anlık PC topluyorum ileride 4000 serisine geçebilirim o yüzden PSU yüksek Volt almayı düşünüyorum. FSP 700W kullanıyorum 6 senedir memnunun yine aynı marka üzerinden gideceğim. Şu ürün nasıldır? Size bir danışmak istedim şimdiden teşekkürler.

Güzel PSU.

FSP gayet iyi ve arkasında PCIe 5.0 var ki bu mükemmel bir şey. Yeni seri tüm ekran kartlarını destekleyecek demektir. 1200W olması ise 5000 belki 6000 serisini bile götürebilir demek. Şu an zaten halihazırda ekran kartları çok güçlü ve işlemciler bence sınırlarını zorladı 5GHz ile, daha yüksek çekmesi için daha yüksek frekanslara çıkması lazım ki sıvı soğutma vs. yeterli değil 95-100 derecelerde bile, bu yüzden daha ne kadar yukarı çekebilirler bilmiyorum ama bu PSU ile rahat 5-6 belki daha fazla yıl arkana dönüp bakmazsın bile. 4090 ve 7950X maksimum yükte 690 watt çekiyorlar bu bilgi dahi yeterli aslında.

Evet hocam doğru 3080 içinmin 750 4000 serisi içinmin 850 öneriyorlar kafan rahat etsin 1000W al ileriye dönük olsun dediler FSP markası 5-6 yıldır GTX1060 i7 7700K ile sorunsuz kullandığım marka ondan da vazgeçmek istemedim bu ürünü görünce bir de 6 k fiyata 1200W çok iyi dedim zira 1000-1200W diğer markalar 7 bin liradan aşağı göremedim gördüklerim ise fason firmaların yapıp üzeirne MSI ASUS marka adı altında sattığı ürünler FSP ise sırf bu iş üzerine diye hatrımda kaldı biraz araştırınca da cidden PSU konusunda zirveye oynuyor alıyorum bunu.
Şu an zaten elimde RTX TUF 3080 12 GB var 1-2 ay içinde TUF Z790 ile i7 13700K işlemci alıp toplamayı düşünüyorum PC'yi.
PSU da 9 taksit yapıp alayım çıksın aradan diyorum.
Teşekkür ederim
Firmadan yana sorun çıkmaz değil mi?

İnventus yıllardır çalışan güvenilir firmalardan birtanesidir. Problem olmaz. Bu tarz firmalar genelde ürünü satar ama teknik kısımda direk distribütöre yönlendirir yani teknik firmalar kimse. Yani alırken firmadan ziyade teknik servisine bakarak alın çünkü amazon harici diğer firmalar direk iade veya değişim için teknik servisten onay beklerler. Bu yüzden ona göre hareket edin.

Hocam peki bende şu an Z170A anakart ile 3080 de var GTX 1060 da bunlar ile kullanabilir miyiz PSU'yu en azından sistemi toplayana kadar test etmiş olurum bir yandan
Anlatabildim sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…