3080 ve 4000 serisi için PSU önerisi

Tek PSU ile çift kasa çalıştırmaktan bahsediyorsanız rahat çalışır hocam.

Yok hocam hani bendeki 700W PSU'yu söküp bu yeni aldığım 1200Wluk PSU'yu takacağım yine aynı tek PSU tek sistem
Yeni sistemi kurana kadar test etmiş olurum o maksatla Haziran'da sistemi kuracağım o zaman söküp ona 700W PSU'yu da yine şu an kullandığıma takacağım :)

Yok hocam hani bendeki 700W PSU'yu söküp bu yeni aldığım 1200WLUK PSU'yu takacağım yine aynı tek PSU tek sistem.
Yeni sistemi kurana kadar test etmiş olurum o maksatla Haziran'da sistemi kuracağım o zaman söküp ona 700W PSU'yu da yine şu an kullandığıma takacağım :)

Toplayacağım sistem de şöyle hocam.

Sıvı soğutma olarak da şunu alacağım.

Güzel indirimler yakalarım ileride öyle öyle daha ucuza getiririm.
PSU almış olmasaydım az önce ince hesapta sisteme eklemiş olduğum
Kingston 32 GB(2x16 GB) Fury Beast RGB 6000MHz CL36 DDR5 RAM 3800 TL idi mesela.
Öyle indirimler yakalayıp daha ucuza getireceğim sistemi.

5454.jpg

Son düzenleme:
Yok hocam hani bendeki 700W PSU'yu söküp bu yeni aldığım 1200WLUK PSU'yu takacağım yine aynı tek PSU tek sistem.
Anladım hocam. Test etmek çok etkili olmaz aslında çünkü 4000 serisi biraz bomba eminim duymuşsunuzdur adaptörler patlıyor tek input üzerinden 450W+ çektiği için. Ben şahsen Corsair veya Seasonic gibi global ve ülkemizde teknik servisi sağlam olarak bilinen markalara yönelirdim böyle pahalı sistem kurmuşken 1000 TL daha fazla verip. Birde bu PSU modeli daha yeni çıktı bunu seçerkende biraz düşünürdüm. Ayrıca şu an belki 1000-2000 TL az vermeyi hesaplarken ileride daha sıkıntılı bir duruma sebebiyet verebilirde vermeyebilirde yorum yapamıyorum. FSP teknik servisini bilmiyorum dediğim gibi ama çok başarılı bir marka orası tartışılmaz, ne yaparsanız yapın yanlış yapmazsınız ama şansta bir unsur tabii ki.

Anladım hocam. Test etmek çok etkili olmaz aslında çünkü 4000 serisi biraz bomba eminim duymuşsunuzdur adaptörler patlıyor tek input üzerinden 450W+ çektiği için. Ben şahsen Corsair veya Seasonic gibi global ve ülkemizde teknik servisi sağlam olarak bilinen markalara yönelirdim böyle pahalı sistem kurmuşken 1000 TL daha fazla verip. Bir de bu PSU modeli daha yeni çıktı bunu seçerkende biraz düşünürdüm. Ayrıca şu an belki 1000-2000 TL az vermeyi hesaplarken ileride daha sıkıntılı bir duruma sebebiyet verebilirde vermeyebilirde yorum yapamıyorum. FSP teknik servisini bilmiyorum dediğim gibi ama çok başarılı bir marka orası tartışılmaz, ne yaparsanız yapın yanlış yapmazsınız ama şansta bir unsur tabii ki.

Hocam çoğu yerde övdüler.
1200W olması gen5 vs olması bir artı.
Ayrıca FSP köklü ve sırf bu iş üzerine kurulu bir firma imiş.
Zira ben FSP 700W Hyper 80+ Bronze Pro modelini kullanıyorum 2017'den beri şu ana kadar bir sorun çıkarmadı onu geçtim şu an sistemde RTX 3080 takılı Ağustos ayından beri hiç tık demedi vallahi.
şöyle de göstermiş olayım sistemi
700w + 3080

Dosya Ekleri

• 3080.jpg
    3080.jpg
    96,7 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleme:
Hocam çoğu yerde övdüler.
1200W olması gen5 vs olması bir artı.
Ayrıca FSP köklü ve sırf bu iş üzerine kurulu bir firma imiş.
Zira ben FSP 700W Hyper 80+ Bronze Pro modelini kullanıyorum 2017'den beri şu ana kadar bir sorun çıkarmadı onu geçtim şu an sistemde RTX 3080 takılı Ağustos ayından beri hiç tık demedi vallahi.
Dediğim gibi hocam FSP zaten çok iyi marka ama teknoloji çok şans işi özellikle 4000 serisi bir Build'e gideceğiniz için söyledim. Ben bunun ile HX1200 arasında kalmıştum, bu daha yeni ve daha güncel bir model ama Corsair ile yaklaşık 6-7 yıl içerisinde 1-2 kere teknik işim düştü ve direk değişim/iade kararı çıkarttılar tamir edilebilir ürünlerde dahi bu yüzden çok güveniyorum Corsair'e. FSP içinde ne kadar mükemmel model olsa da işiniiz bir tık garanti altına almak için bir garantisini araştırın siz.

Dediğim gibi hocam FSP zaten çok iyi marka ama teknoloji çok şans işi özellikle 4000 serisi bir Build'e gideceğiniz için söyledim. Ben bunun ile HX1200 arasında kalmıştum, bu daha yeni ve daha güncel bir model ama Corsair ile yaklaşık 6-7 yıl içerisinde 1-2 kere teknik işim düştü ve direk değişim/iade kararı çıkarttılar tamir edilebilir ürünlerde dahi bu yüzden çok güveniyorum Corsair'e. FSP içinde ne kadar mükemmel model olsa da işiniiz bir tık garanti altına almak için bir garantisini araştırın siz.

Hocam dün sipariş verdim bugün geçti elime
Tek sıkıntı
Ben bunu nasıl bağlayacağım sjsj :)

Dosya Ekleri

• g6.jpg
    g6.jpg
    62,4 KB · Görüntüleme: 44
  • g5.jpg
    g5.jpg
    96,2 KB · Görüntüleme: 43
  • g4.jpg
    g4.jpg
    55,9 KB · Görüntüleme: 41
  • g3.jpg
    g3.jpg
    68,3 KB · Görüntüleme: 50
  • g2.jpg
    g2.jpg
    50,5 KB · Görüntüleme: 43
  • g1.jpg
    g1.jpg
    68,8 KB · Görüntüleme: 46
Nasıl yani hocam ne anlamda :D

Ya kullandığım PSU'dan tek kablo çıkış var ufak tefek anlıyoruz nereye takıldığı bunda hem PSU'ya hem anakarta vs. Takılıyor kafam karıştı nasıl bağlarız :)
Motherboard hadi anakarta da diğer pin girişlerini nasıl yapacağız :)
Daha önce güç kaynağı hele ki son sistem güç kaynağı takmadım ondan biraz şeyim diğer parçaları toplarım her türlü de bu biraz yabancı geldi.

Hocam bildiğim kadarıyla bunları takiyoruz
PSU yazan anakarta CPU yazan iki kablo ekran kartına
PCI 5 tek kablo var o nereye bilmiyorum ve başka sanırım PCIe yerine de SSD HDD kablolarını takacağım sanırım

Hocam 4 + 4 aylıran pinler anakartta sol üst girişe, 6+2 ayrılanlar ekran kartına, 24 pin olan anakartın büyük kısmına.

PC içi böyle sanırım
2 kablo ekran kartına
2 kablo P1 ve 24 anakarta eee başka 🤔

2 tane de peripheral yazan yere takmam lazım sanırım SSD ve HDD için

Hocam 4 + 4 aylıran pinler anakartta sol üst girişe, 6+2 ayrılanlar ekran kartına, 24 pin olan anakartın büyük kısmına.
Hocam gördüğüm kadarıyla
Ne 4+4 dediğiniz yani PSU da motherboard anakarta

Psu da 2 giriş olan CPU ekran kartına
2 adet de peripheral yazan da hdd ve sata ssd ye bağlanıyor
Pcle 5.0 çıkışı nereye bilmiyorum şuan anladığım bu

Hocam bildiğim kadarıyla bunları takiyoruz
PSU yazan anakarta CPU yazan iki kablo ekran kartına
PCI 5 tek kablo var o nereye bilmiyorum ve başka sanırım PCIe yerine de SSD HDD kablolarını takacağım sanırım

PC içi böyle sanırım
2 kablo ekran kartına
2 kablo P1 ve 24 anakarta eee başka 🤔

2 tane de peripheral yazan yere takmam lazım sanırım SSD ve HDD için

Hocam gördüğüm kadarıyla
Ne 4+4 dediğiniz yani PSU da motherboard anakarta

Psu da 2 giriş olan CPU ekran kartına
2 adet de peripheral yazan da hdd ve sata ssd ye bağlanıyor
Pcle 5.0 çıkışı nereye bilmiyorum şuan anladığım bu

Arkadaşlar çalıştırdım lakin monitöre görüntü gelmedi neden yalnis bir şey mi yaptim acaba 🤔

Dosya Ekleri

• IMG_20230204_165141_2.jpg
    IMG_20230204_165141_2.jpg
    441,8 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG_20230204_172706.jpg
    IMG_20230204_172706.jpg
    338,3 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
Ekran kartı-Suprim X RTX 4090.

İşlemci-Intel i9 13900K.

Anakart-ASUS Pro ME Z790-A

Sıvı soğutma- Cooler Master Masterliquid ML360 Sub-Zero

RAM-DDR5 2x16 GB.

SATA kablosu 5 tane 1 tane 1TB'lık hard disk.

Samsung 980 1 TB NVMe.

Lian Li uni fan 9 adet. Sizce bu sisteme kaç wattlık PSU gider ve

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı