Cemalettinbayraktar
Kilopat
Daha fazla
- Cinsiyet
- Erkek
Tek PSU ile çift kasa çalıştırmaktan bahsediyorsanız rahat çalışır hocam.
Yok hocam hani bendeki 700W PSU'yu söküp bu yeni aldığım 1200WLUK PSU'yu takacağım yine aynı tek PSU tek sistem.
Yeni sistemi kurana kadar test etmiş olurum o maksatla Haziran'da sistemi kuracağım o zaman söküp ona 700W PSU'yu da yine şu an kullandığıma takacağım
Anladım hocam. Test etmek çok etkili olmaz aslında çünkü 4000 serisi biraz bomba eminim duymuşsunuzdur adaptörler patlıyor tek input üzerinden 450W+ çektiği için. Ben şahsen Corsair veya Seasonic gibi global ve ülkemizde teknik servisi sağlam olarak bilinen markalara yönelirdim böyle pahalı sistem kurmuşken 1000 TL daha fazla verip. Birde bu PSU modeli daha yeni çıktı bunu seçerkende biraz düşünürdüm. Ayrıca şu an belki 1000-2000 TL az vermeyi hesaplarken ileride daha sıkıntılı bir duruma sebebiyet verebilirde vermeyebilirde yorum yapamıyorum. FSP teknik servisini bilmiyorum dediğim gibi ama çok başarılı bir marka orası tartışılmaz, ne yaparsanız yapın yanlış yapmazsınız ama şansta bir unsur tabii ki.Yok hocam hani bendeki 700W PSU'yu söküp bu yeni aldığım 1200WLUK PSU'yu takacağım yine aynı tek PSU tek sistem.
Yeni sistemi kurana kadar test etmiş olurum o maksatla Haziran'da sistemi kuracağım o zaman söküp ona 700W PSU'yu da yine şu an kullandığıma takacağım
Anladım hocam. Test etmek çok etkili olmaz aslında çünkü 4000 serisi biraz bomba eminim duymuşsunuzdur adaptörler patlıyor tek input üzerinden 450W+ çektiği için. Ben şahsen Corsair veya Seasonic gibi global ve ülkemizde teknik servisi sağlam olarak bilinen markalara yönelirdim böyle pahalı sistem kurmuşken 1000 TL daha fazla verip. Bir de bu PSU modeli daha yeni çıktı bunu seçerkende biraz düşünürdüm. Ayrıca şu an belki 1000-2000 TL az vermeyi hesaplarken ileride daha sıkıntılı bir duruma sebebiyet verebilirde vermeyebilirde yorum yapamıyorum. FSP teknik servisini bilmiyorum dediğim gibi ama çok başarılı bir marka orası tartışılmaz, ne yaparsanız yapın yanlış yapmazsınız ama şansta bir unsur tabii ki.
Dediğim gibi hocam FSP zaten çok iyi marka ama teknoloji çok şans işi özellikle 4000 serisi bir Build'e gideceğiniz için söyledim. Ben bunun ile HX1200 arasında kalmıştum, bu daha yeni ve daha güncel bir model ama Corsair ile yaklaşık 6-7 yıl içerisinde 1-2 kere teknik işim düştü ve direk değişim/iade kararı çıkarttılar tamir edilebilir ürünlerde dahi bu yüzden çok güveniyorum Corsair'e. FSP içinde ne kadar mükemmel model olsa da işiniiz bir tık garanti altına almak için bir garantisini araştırın siz.Hocam çoğu yerde övdüler.
1200W olması gen5 vs olması bir artı.
Ayrıca FSP köklü ve sırf bu iş üzerine kurulu bir firma imiş.
Zira ben FSP 700W Hyper 80+ Bronze Pro modelini kullanıyorum 2017'den beri şu ana kadar bir sorun çıkarmadı onu geçtim şu an sistemde RTX 3080 takılı Ağustos ayından beri hiç tık demedi vallahi.
Dediğim gibi hocam FSP zaten çok iyi marka ama teknoloji çok şans işi özellikle 4000 serisi bir Build'e gideceğiniz için söyledim. Ben bunun ile HX1200 arasında kalmıştum, bu daha yeni ve daha güncel bir model ama Corsair ile yaklaşık 6-7 yıl içerisinde 1-2 kere teknik işim düştü ve direk değişim/iade kararı çıkarttılar tamir edilebilir ürünlerde dahi bu yüzden çok güveniyorum Corsair'e. FSP içinde ne kadar mükemmel model olsa da işiniiz bir tık garanti altına almak için bir garantisini araştırın siz.
Hocam dün sipariş verdim bugün geçti elime.
Tek sıkıntı.
Ben bunu nasıl bağlayacağım sjsj
Nasıl yani hocam ne anlamda
Hocam 4 + 4 aylıran pinler anakartta sol üst girişe, 6+2 ayrılanlar ekran kartına, 24 pin olan anakartın büyük kısmına.
Hocam gördüğüm kadarıylaHocam 4 + 4 aylıran pinler anakartta sol üst girişe, 6+2 ayrılanlar ekran kartına, 24 pin olan anakartın büyük kısmına.
Hocam bildiğim kadarıyla bunları takiyoruz
PSU yazan anakarta CPU yazan iki kablo ekran kartına
PCI 5 tek kablo var o nereye bilmiyorum ve başka sanırım PCIe yerine de SSD HDD kablolarını takacağım sanırım
PC içi böyle sanırım
2 kablo ekran kartına
2 kablo P1 ve 24 anakarta eee başka
2 tane de peripheral yazan yere takmam lazım sanırım SSD ve HDD için
Hocam gördüğüm kadarıyla
Ne 4+4 dediğiniz yani PSU da motherboard anakarta
Psu da 2 giriş olan CPU ekran kartına
2 adet de peripheral yazan da hdd ve sata ssd ye bağlanıyor
Pcle 5.0 çıkışı nereye bilmiyorum şuan anladığım bu