3090 sistemde oyun çöküyor

Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, 1-2 hafta önce Gigabyte 3090 vısıon'u 2. el olarak aldım. Oyunda kart tam yükteyken 72 derece falan oluyor yani ısı problemi yok. Son zamanlarda ne zaman oyunda ayarları yükseltip kartı %100 performansta kullansam oyun 5-10 dk sonra çöküyor. Başka oyunlarda da denedim ama problem devam etti. Undervoltta yapmıyorum. Tek değiştirdiğim şey, önceden tek güç kablosu ili PSU bağlantısı yapıyordum sonra daha sağlıklı olması için ekran kartını PSU'ya 2 kabloyla bağlamaya başladım. Şüphelendiğim diğer şey ise RAM'ler. B450 S2H anakarta sahibim 3600 MHz'ye RAM'leri OC'ladım. Sizce sıkıntı ne olabilir?

B450 S2H anakarta sahibim 3600 MHz'ye RAM'leri OC'ladım.

BIOS sıfırlayıp sorun devam ediyor mu kontrol eder misin?

Bende de aynı kart var bende çökmüyor ancak aşırı drop yiyorum. Kaç MHz'den 3600e OC yaptınız? OC'yi kaldırıp denediniz mi?
%100 yükte % kaç fan kullanıyor ve kaç dereceyi görüyor sizinki hocam?

BIOS sıfırlayıp sorun devam ediyor mu kontrol eder misin?
Yarın edicem.

Ramlerin Oc sini kaldırdım 2133 e geri düşürdüm ve 1 saattir oyun atmadı. Galiba sıkıntı ramlerdeymiş.

Son düzenleme:
%100 yükte % kaç fan kullanıyor ve kaç dereceyi görüyor sizinki hocam?

Yarın edicem.

Ramlerin Oc sini kaldırdım 2133 e geri düşürdüm ve 1 saattir oyun atmadı. Galiba sıkıntı ramlerdeymiş.
2133den 3600e yükseltirseniz normal hocam xmp veya docp varsa sadece onu açın kendiniz yükseltmeyin

Technopat Haberler

Geri
Yukarı