3090 Ti düşük performans

İşletim sistemi
Windows 10

mchtklb

Decapat
Daha fazla  
RAM
Kingston Fury Beast KF432C16BB/32
SSD veya HDD modeli
Kingston KC3000 SKC3000S/1024G 1 TB PCIe 4.0 x4 M.
Ekran kartı
Asus TUF RTX 3090Ti 24GB OC
Anakart
MSI MAG MORTAR B660M
İşlemci
İntel Core i5-13600K
Merhaba, ASUS TUF 3090 Ti 24 GB OC modelinde ekran kartım ve i5-13600K modelli işlemcim var. Oyunlarda Low veya Ultra grafik ayarı yapsam da FPS değerim aynı kalıyor. DLSS kapalı olsa da açık olsa da yine aynı şekilde aynı FPS değerini alıyorum.

Arkadaşımda 3080 ve Ryzen7 5700X var ve naraka ile Warzone'da test ettiğimiz kadarıyla benden daha yüksek FPS alıyor aynı ayarlardayken. Bunun sebebi ne olabilir?

BIOS'tan PCI-e seçeneğini Auto'dan gen4'e almayı denedim fakat sonuç değişmedi.

Benchmark testlerinde ise GPU utilization maximum %95 görüyor Full performansta çalışmıyor. Bildiğim kadarıyla GPU 99%'da çalışmalı benchmark testlerinde en azından.

Merhaba, ASUS TUF 3090 Ti 24 GB OC modelinde ekran kartım ve i5-13600K modelli işlemcim var. Oyunlarda Low veya Ultra grafik ayarı yapsam da FPS değerim aynı kalıyor. DLSS kapalı olsa da açık olsa da yine aynı şekilde aynı FPS değerini alıyorum.

Arkadaşımda 3080 ve Ryzen7 5700X var ve naraka ile Warzone'da test ettiğimiz kadarıyla benden daha yüksek FPS alıyor aynı ayarlardayken. Bunun sebebi ne olabilir?

BIOS'tan PCI-e seçeneğini Auto'dan gen4'e almayı denedim fakat sonuç değişmedi.

Benchmark testlerinde ise GPU utilization maximum %95 görüyor Full performansta çalışmıyor. Bildiğim kadarıyla GPU 99%'da çalışmalı benchmark testlerinde en azından.

Hocam eger PC boştayken ekran kartın %100 calısıyorsa mining virüsü vardır, o sıkıntı cıkarır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi çözünürlükte kullanıyorsunuz? 1080p’de darboğaz yapar, özellikle warzone gibi oyunlarda daha çok yapar. 13600k’da ısınan bir işlemci, soğutucusu var mı? Oyun içi sıcaklık değerlerini atabilir misiniz?

2K 4K çözünürlüklerde denediniz mi? Ekran kartınıza hiç yük binmiyor bile olabilir oyun esnasında.

FurMark'tan 2K'da denedim hocam yine %95'i geçmedi. Heaven benchmarktan ise Extreme 1K'da denedim yine aynı durumda.

Hocam eger pcn boştayken ekran kartın %100 calısıyorsa mining virüsü vardır o sıkıntı cıkarır.

Yok hocam oyle bir durumu yok ekran kartının.

Hangi çözünürlükte kullanıyorsunuz? 1080P'de darboğaz yapar, özellikle Warzone gibi oyunlarda daha çok yapar. 13600K'da ısınan bir işlemci, soğutucusu var mı? Oyun içi sıcaklık değerlerini atabilir misiniz?

Monitörüm 1080p. Dediğiniz doğru darboğaz yapar 1080P'de ancak belirttiğim gibi arkadaşım 1080P'de aynı grafik ayarlarında 3080 ile benden yüksek FPS alıyor.

İşlemci soğutum Cooler Master ML240. Isınan bir işlemci dediğiniz gibi %100 loadda Max 98-100 derece görüyorum CPU benchmark da yaptım bir problem yoktu performans olarak.

Oyun içi sıcaklık maximum 65 derece oluyor GPU'da hocam. Vaktim olduğunda SS olarak da atayım.

Oyun içinde Ultra ayarlara alıp kullanım değerlerini ve sıcaklıklarını at CPU ve GPU'nun.
Oyun ici ayarlarim su sekilde:
game_settings.png

Oyun ici GPU degerlerim: (DLSS Performance Modunda)
igp.png

Oyun ici GPU degerlerim: (DLSS Kapali)
igp_dlssoff.png

Bu da 5dk oyunu oynadiktan sonraki cpu core temp degerleri:
coretemp.png

Oyun ici ayarlarim su sekilde:
Eki Görüntüle 1719192

Oyun ici GPU degerlerim: (DLSS performance modunda)
Eki Görüntüle 1719193
Oyun ici GPU degerlerim: (DLSS kapali)
Eki Görüntüle 1719195

Bu da 5dk oyunu oynadiktan sonraki CPU Core Temp degerleri:
Eki Görüntüle 1719199

Herhangi bir sorun gözükmüyor FPS de gayet normal arkadaşınız ile FPS değeriniz aynı olabilir ama kullanım farklı onda ekran karti %90-100 kullanılıyorken sizde DLSS açık %54 kapalı %87 kullanılıyor çözünürlük değiştirerek darboğazı azaltabilirsiniz.

Herhangi bir sorun gözükmüyor FPS de gayet normal arkadaşınız ile FPS değeriniz aynı olabilir ama kullanım farklı onda ekran karti %90-100 kullanılıyorken sizde DLSS açık %54 kapalı %87 kullanılıyor çözünürlük değiştirerek darboğazı azaltabilirsiniz.

Hocam ben 120 FPS aliyorken arkadasim 150FPS falan aliyor. Dediginiz gibi GPU utilisation onunki daha yuksek ancak ben yine de anlam veremiyorum. Ayrıca DLSS super performance modunu açtığımızda falan onun FPS 250-300'lere giderken benim FPS yine aynı kalıyor GPU utilisation düşüyor. Bunun sebebi ne olabilir FPS'im neden kısıtlanıyor? CPU darboğaz yapması çok zor geliyor, RAM'im 1x32 3200MHz, Dual RAM olmadığı için böyle bir problem olabilir mi sizce?

İşlemcide 100 derece görüyorum demişsiniz. İşlemci 80 dereceden sonra frekansı kısarak ilerler 100 derecede kapanmamak için en düşük seviyeye indirir. Somutlaştırmak gerekirse o sıcaklıklarda artık bir i3 10100 gibi çalışır. Termal macun değişimi, kasa hava akışı kontrolü tavsiye ediyorum. O soğutucu ile bu kadar yüksek olmaması lazım sıcaklıkların.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı