i7 7700K-RTX 3090 Sistemde Düşük GPU kullanımı

İşletim sistemi
Windows 10

Loathing

Megapat
Daha fazla  
i7 7700K ve RTX 3090 ile oyunlarda %50'nin altında işlemci ve ekran kartı kullanımı oluyor. 2K çözünürlükte yüksek ayarlarda test ettiğim birkaç oyun için; PUBG'de 40-50, DotA'da 60, ETS 2'de 70, GoW'da 60-70, Diablo 3'de 80 FPS veriyor. Ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırıp temiz kurulum yap diyerek tekrar kurdum. Güç kaynağı bu linkteki güç kaynağıdır (1000 watt 80+ Gold). Oyunların bir kısmı 500-500 yazma okuma hızlı SSD'de, bir kısmı da 3000-2000 okuma yazma hızlı nvm SSD'de bulunmaktadır. NVIDIA kontrol panelinde her şey normal gözüküyor. Windows güç seçeneklerinden nihai performans seçili. Ekranın HDR ve G-Sync açık olması ve olmaması durumlarını kombine ederek denedim fark etmiyor. Oyunlarda V-Sync açık kapalı denedim fark etmiyor. NVIDIA kontrol panelinde PhysX ayarını GPU ve CPU'ya alarak denedim bir şey fark etmiyor. BIOS en günceli ama zaten anakart Z170A olduğundan biraz eski. Daha önce GTX 1080 kullanıyordum ve 1080p çözünürlükte çok daha iyi FPS değerleri alıyordum. TechPowerUp GPU-Z ile kontrol ettiğimde sıcaklıkların hiçbiri 60'ı geçmiyor ve yer yer 350 watt ve üzeri değeri de okunabiliyor.
Özetle düşük GPU ve CPU kullanımı ve düşük FPS sorunu oluşuyor. Ne yapmam gerekir?

Bende darboğaz olduğunu ama işlemci tarafında değil de başka bir donanımdan olduğunu düşünüyorum. Yada hem cpu hemde gpu yüzdelik olarak 50'nin altında kaldığından yazılımsal bir sorun olduğunu düşündüm hep. Böyle bir video var 3.45 te pubg 122 ortalama fps görmüş. Bende 50`yi geçmiyor ve gpu cpu yükte değilmiş gibi görünüyor. Nvidia ayarlarından dsr yi 2.5 yaptım. Fps 30 lara düştü şimdi.
Bu bana biraz sıkıntılı geldi.
Ram değerleri normal mi?
Bir iki oyunda DSR ile 5120*2880 çözünürlükte denedim gpu kullanımı biraz arttı fakat cpu kullanımı(%50) ve fps hala aynı.

Dosya Ekleri

• Ram Test.jpg
    Ram Test.jpg
    39,7 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı