3090 Ti için işlemci önerisi

Bütçe
40000
3090 Ti'ye karşılık bir tane lansman veya test linki paylaşın, inanacağım. Bir 3090 bir 3090 Ti diyorsunuz. Ne yapacağınıza daha kendinizde karar verememişsiniz.

Ek olarak, karşında işten anlamayan insanlar duruyor zannetme sakın. Oyun yapımında AAA tipi bir oyunu tek başına yapamayacağına göre en tepe donanımlara zerre kadar ihtiyacın yok. Blender, 3DS Max vs gibi modelleme yazılımlarında final çıktıyı alana kadar ekran kartının neredeyse zerre kadar katkısı yok. En fazla 3 boyutlu modelleme çalışma ortamını hızlandırırlar ki onda da entegre grafikler bile iş yapıyor zaten. Yazdığın kodları derleme konusuna gelecek olursam Ryzen 5 5600x veya Ryzen 7 5700X bile işini fazla fazla görecektir. Yok ben illa modellemelerin en yüksek kalitede çıktısını alacağım dersen, o zaman RTX 3060 veya RTX 3070 gibi bir kart işini görecektir fazla fazla.

Unutma iş en güçlü makinede öğrenilmez, orta segment makinede öğrenilir ardından da donanımınıı sonuna kadar kullanabileceğin bilgisayara geçilir.

Son olarak, halen daha sistemin hayali olduğunu düşünüyorum. Ama oyun geliştirmeye başlamak gibi planlarının ve hedeflerinin olması güzel. Dediğim gibi bu işe gerçekten girişeceksen daha uygun fiyatlı parçalarla başla. En azından arta kalan parayla kendine başka şeyler alırsın.
3090 ve 3090 ti demişim haklısınız 3090 ti diye bir kart yok yanlış yazmışım lütfen maruz görün. Sizleri işten anlamayan birileri olarak görmüyorum aksine bu konuları en iyi siz bildiğiniz için zaten buradayım. AAA bir oyun yapmayı aklımın ucundan bile geçirmiyorum, sizinde dediğiniz gibi tek başımayım. En tepe modelleri seçmemin sebebi ise uygulamaları akıcı kullanmak için değil zaten şuanda kullandığım gt420m li laptopumdada bu işleri yapabiliyorum. Gpu ve cpu u bu kadar yüksek seçmemin sebebi ise mesela gpu dan lightmap hesaplattırabilirim veya cpudan lightmap hesaplattırabilirim. Unreal render yaparken başka bir programda başka bir is yapabilirim. Gpudan bir şey render alırken cpudan yapay zeka deep learning yapabilirim. Hayali bir sistem olmadığını size kanıtlayamam ama nasıl alabileceğimi söyleyebilirim, burda özel mesajlaşma varmı?

Son düzenleme:
Bilgisayar toplamak istiyorum ama hangi işlemciyi seçeceğim hâlâ karar veremedim. Intel veya AMD fark etmez. Yaklaşık 40.000 TL gibi bir bütçem var. Bu bilgisayarı iş için kullanacağım. UE4, 3DS Max, Blender, Substance Painter vb. uygulamaları kullanacağım. Ekran kartı olarak 3090 Ti almayı düşünüyorum, 2000 serisi ekran kartı almak istemiyorum. İşlemci için yardımcı olursanız çok sevinirim.
Piyasada reyzen 5600x var işini görür

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı