5800X ve 5900X komple para israfı olur:Merhaba şu an Ryzen 5 5600 ve MSI 3090 Gaming X Trio ekran kartım var. Anakartım da b450. 2K monitörde oyun oynuyorum. Ekran kartı ve işlemci pek doğru eşleşmeler değil ama o tarihte öyle gerekmişti. Şimdi ekran kartımı 5000 serisine yükseltmek istiyorum. Ama 5070 Ti doğru tercih mi yoksa mantıksız mı? Ayrıca işlemciyi de Ryzen 7 5800X almayı düşünüyorum. Bir diğer ihtimalde arkadaşımda Ryzen 9 5900X var onu uygun bir fiyata alabilirim ama bu sefer de forumlarda okuduğum kadarıyla anakartım yetersiz kalabilirmiş. Bu seçenekler arasında en mantıklısı ne yapmak olur?
Vallaha hocam o zaman fiyat olarak çok açılmadan 5070Tİ besleyecek hangi işlemciyi almak lazım. Ama bu sefer de anakart yetersiz kalırsa onu da değiştirmem lazım. Bütçem de sınırlı çünkü.5800X ve 5900X komple para israfı olur:
Darboğaz sorununu çözmezler çünkü olayları daha çok fazla çekirdek. Performans olarak pek etkileri yok. X3D'ler de pahalı, oyüzden AM5 geçmek lazım.
5070Ti ise performans olarak çok daha iyi:
Ama AM4 serisi onu besleyemez. X3D'ler anca.
Bu anakart için yok. 6-7 bin TL'ye 5700X3D anca, yoksa AM5 ile 7700/9700X filan. İlla anakart değişmeyecek ise bile 5700X alıp, enazından işlemcinin %100 görmesini engellemiş olursunuz. Beslemez genede.Vallaha hocam o zaman fiyat olarak çok açılmadan 5070Tİ besleyecek hangi işlemciyi almak lazım. Ama bu sefer de anakart yetersiz kalırsa onu da değiştirmem lazım. Bütçem de sınırlı çünkü.
Hocam bir miktar darboğaza okeyim gerekirse ileride yine bir güncelleme yaparım. Şu an zaten biraz darboğaz var ama bana hiç sorun yaşatmadı. Cevabınızda beslemez yazmışsınız kastınız anakartın işlemciyi beslememesi mi yoksa işlemcinin ekran kartını beslememesi mi ?Bu anakart için yok. 6-7 bin TL'ye 5700X3D anca, yoksa AM5 ile 7700/9700X filan. İlla anakart değişmeyecek ise bile 5700X alıp, enazından işlemcinin %100 görmesini engellemiş olursunuz. Beslemez genede.
Anakartınız ne hocam ? Benim anakart b450. Okuduğum kadarıyla benim anakart rahatlıkla 5800X çalıştırıyormuş. Ama arkadaşımda Ryzen 9 5900X var onu da alabilirim ama anakart sorun çıkarır diyorlar. Ama dediğiniz gibi darboğaz zaten şu an yapıyor ama beni hiç rahatsız edecek bir problem yaşatmadı. Maksat elimdeki bütçe ile en iyi hangi kombinasyonu yapabilirim. Bu arada ekranım iyi hocam memnunum. Dell 2k 32 inç led monitörüm var.5700X-5070 Ti ıkılısını kullanıyorum 4K da, 3080'den gectım bende. Elındekı ıslemcıyı değiştirmeye gerek oldugunu dusunmuyorum. Oyundan oyuna darbogaz artıp azalabılır ama oyun keyfını baltalayacak boyutlara ulasmayacaktır. Gereklı gereksız butun ayarları fuller DLSS ve fg teknolojılerını kullanmazsın. İşlemci tarafına para harcamak yerıne monıtore yatırım yapabılırsın.
Hocam bir miktar darboğaza okeyim gerekirse ileride yine bir güncelleme yaparım. Şu an zaten biraz darboğaz var ama bana hiç sorun yaşatmadı. Cevabınızda beslemez yazmışsınız kastınız anakartın işlemciyi beslememesi mi yoksa işlemcinin ekran kartını beslememesi mi?
Anakartınız ne hocam? Benim anakart b450. okuduğum kadarıyla benim anakart rahatlıkla 5800X çalıştırıyormuş. Ama arkadaşımda Ryzen 9 5900X var onu da alabilirim ama anakart sorun çıkarır diyorlar. Ama dediğiniz gibi darboğaz zaten şu an yapıyor ama beni hiç rahatsız edecek bir problem yaşatmadı. Maksat elimdeki bütçe ile en iyi hangi kombinasyonu yapabilirim. Bu arada ekranım iyi hocam memnunum. Dell 2K 32 inç LED monitörüm var.