3090FE için termal pad boyutları nedir?

obacavcav

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, 3090 FE kartımın termal padlerini değiştirmek istiyorum ancak internette bir sürü farklı bilgi var. Bir video bir tarafında 1.5mm, bir tarafında 2mm kullan diyor; başka bir video iki tarafa da 1.5mm diyor; Reddit üzerinde gördüğüm bu konudaki ilk iki yorum bambaşka bir şey diyor. Tam ne lazım bilen var mı?

Bir tık alakasız olarak, ıce Dragon thermal pad düşünüyorum. Ultra ile normal olanı arasında fiyat farkına değecek bir performans farkı var mı?

Termal ped konusunda ekran kartınızın üretici firmasına yazmanız en mantıklısı. Başkalarının dediğini ikinci planda tutun. Firmalar bu konularda yardımcı oluyorlar.

Araştırıp buraya denk gelen olursa diye yazıyorum, 1.5mm iki tarafa da uygun oluyor. Herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

Ancak ıce Dragon almayın. Stokla arasında 1-2 derece anca oynamıştır. Aşırı kalitesiz, ve gereksiz pahalı. Aşırı pişman oldum, 756TL çöpe gitti denebilir. Bilinen düzgün bir markadan alın. En azından PC'yi çökertmiyor gerçi.

Ice Dragon'u bende kullandım gayet iyi sonuç verdi, sizde fayda sağlamamasının nedeni eski padlerin sağlam olmasındandır.

3090 FE'nin pedleri berbat ötesi, bunu herkes diyor.

Ice Dragon kötü değil ortalama bir GPU için. Ancak sitelerinde 17 W/mK yazınca, Gelid ve Thermalright padlerden daha iyi olmasını bekliyor insan.

Kalite olarak berbat stok pedlere yakınsa, bu padler verilen parayı hak etmiyor.

3090'da 104'ten 102, hava iyiyse 100, çok iyiyse 98'e düştü. İnternetten azıcık araştırmayla başka markalarda bu derecelerden 80'lere kadar düşüyor.

Aynı şekilde o 5700XT'de muhtemelen daha serin çalışırdı kaliteli markalarla.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı