30W MacBook şarjı ile telefon şarj etmek güvenli midir?

Yer
Tottenham
Bugün şarj ile ilgili açtığım 2. konu, sıktıysam affola :) Telefonum 25W hızlı şarjı destekliyor ama ekstradan adaptöre para vermek istemiyorum. O yüzden elimde olan 30W'lık MacBook Air şarjını telefonda kullansam bir sıkıntı çıkar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefon ihtiyacından fazlasını almaz fakat yine de çok verimli olacağını sanmıyorum. Bu sebeple bir süre böyle kullanıp yakın zamanda orijinal adaptörü almanızı öneriyorum.

Telefonun kaç Watt ile şarj olacağına işlemci karar verir. Akıllı devreler sayesinde adaptörden İşlemcinin desteklediği maksimum güç çekilir. 30W gücünde bir adaptör 18W - 15W - 12.5W - 10W gibi güç modlarında çalışabilir.

Yani Mac adaptörü baktı senin cihazın 30W desteklemiyor, kendisini 15W'a çekiyor.

Telefonun kaç Watt ile şarj olacağına işlemci karar verir. Akıllı devreler sayesinde adaptörden İşlemcinin desteklediği maksimum güç çekilir. 30W gücünde bir adaptör 18W - 15W - 12.5W - 10W gibi güç modlarında çalışabilir.

Yani Mac adaptörü baktı senin cihazın 30W desteklemiyor, kendisini 15W'a çekiyor.
Anladım teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı