3100 stok soğutucu ile O.C yapılır mı ve yapılmalı mı?

Şunu da belirteyim bazen overclock yapmak beklediğinizden daha fazla performans artışı verebiliyor. Ben i5 6600K ile şu an 2060 Super kullanıyorum darboğazsız. Yaklaşık yüzde 30-35 performans artışı sağladım. Tabii burada anakart ve RAM'de önemli.

AMD işlemci ile artmaz Intel ile artar çünkü tek çekirdek performansı yükselir. AMD'de ise çoklu çekirdek performansı artar.

Yarım saati geçtiği oluyor.
Hocam 2-3 gün içinde yapıp buradan atarım.
@Lony111 45 dakika sürdü.

1610362020302.png

Son düzenleme:
Şanslısınız, Golden Sample çıkmış. 1,1V 4,250 GHz deneyebilirsiniz, eğer ısı düşük olursa 1,2V için 4,30- 4,35GHz deneyebilirsiniz.
Hocam sizce sıcaklığım ne kadar olur tahmini? Belki yakın zamanda iyi bir termal macun alırım.

Ryzen 3 3100'e güzel OC yapılır ama stok soğutucu ile yapılmaz. Kaliteli bir termal macun ve Arctic Freezer 34 e-sports Duo gibi bir soğutucu o işlemciye OC yapmak için yetecektir.
Hocam sizce sıcaklığım ne kadar olur tahmini? Belki yakın zamanda iyi bir termal macun alırım.
İçinden Wraith Prism veya Max çıksa OC yapardınız ama ben stok soğutucu ile OC yapmanızı önermem.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı