32+8 GB RAM problem oluşturur mu?

Flex channel olarak 8+8 GB'ye kadar tam performanslı çalışır sonrasında ise 32 GB'lik belleğin 24 GB bloklarını doldurmaya devam eder ve üzerini tek kanalmış gibi doldurur. Flex channel optimizasyonu sağlanabiliyorsa swaplama işlemi ile devam ederse daha fazla boyutta performans sorunu yaşatmadan devam eder.

Sorun oluşturmaz ancak 32'i satıp 16x2 yapsan daha stabil olur. Bu arada satacaksan alacağın RAM'in satacağın RAM'den daha az MHz sağlamamasına dikkat et.
Sattığın 5000MHz iken aldığın 3500MHz olmasın incele yani.

Daha az performans diye bir sey yok, 16x2'yle ayni performansi alirsin, RAM gerektiren islerde daha bile yuksek alirsin. Tak gec, burada boyle soyleyenlerin kaynaklari ne bilmiyorum. Muhtemelen kendileri de bilmiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RAM'larin markasına kadar her şeyi aynı ama biri 8 GB diğeri 32 GB, bir sorun olur mu?

Olmaz ama MHz değerleri aynı olmak şartıyla çünkü atıyorum 32 GB RAM'ın 3200 MHz ise fakat 8 GB RAM'ın 2800 MHz ise tüm RAM'lerin 2800 de çalışır

Daha az performans diye bir sey yok, 16x2'yle ayni performansi alirsin, RAM gerektiren islerde daha bile yuksek alirsin. Tak gec, burada boyle soyleyenlerin kaynaklari ne bilmiyorum. Muhtemelen kendileri de bilmiyor.]
Single Channel - Dual Channel - Flex Channel - Quad Channel
100 FPS'ten 200 FPS'e uçurmaz ama Linux live CD'lerini "To RAM" modunda başlatırken hissedersin ne fark olduğunu.
Performans değil, hız diyebilirler. Bilinen bir gerçek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı