32 bin TL masaüstü bilgisayar önerisi

Bilgisayardan cok anlayan biri değilim zaten bir de yazılım sorunu oluyor diyorlar benim için sıkıntı çıkarabilir.
o zaman illa hazır sistem olucak diyosan ya bütçeni 35 e çıkarıp 7500f 7700xtli sistem alıcaksın ya da
bunu alıp ilerde işlemcini değiştirebilirsin kasada pek hoşuma gitmedi aslında ama 600w yeterli olucaktır diye düşünüyorum

O zaman illa hazır sistem olacak diyorsan ya bütçeni 35'e çıkarıp 7500F 7700XTLI sistem alacaksın ya da.
Bunu alıp ileride işlemcini değiştirebilirsin kasada pek hoşuma gitmedi aslında ama 600W yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Hocam tekrardan rahatsız ediyorum ilk kez alacağım için emin olamadım mazur görün. BLADE-DUAL7800XT / AMD Ryzen 5 5600 MPK / ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC 16GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi. bu sistemle attığınız sistem arasından hangisi daha güçlü ve 2-3 yıl içinde anakart, işlemci ve RAM'ı aynı anda değiştireceğimi varsayarak hangisini almam daha mantıklı olur. Biliyorum siz AM5 olanı önerdiniz ama benim dediğim şey neden mantıksız? 7800XT 21 k civarı, anakart, işlemci ve RAM 3 lüsünün toplam 21 k etmeyeceğini düşünürsek 7700XT'den 7800 XT'ye geçmektense anakart, işlemci, RAM upgrade i daha mantıklı değil mi? Uzun bir yazı oldu tekrardan kusura bakmayın. Bunları göz önüne alarak tekrardan ne önerirsiniz?😀

Hocam tekrardan rahatsız ediyorum ilk kez alacağım için emin olamadım mazur görün. BLADE-DUAL7800XT / AMD Ryzen 5 5600 MPK / ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC 16GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi. Bu sistemle attığınız sistem arasından hangisi daha güçlü ve 2-3 yıl içinde anakart, işlemci ve RAM'ı aynı anda değiştireceğimi varsayarak hangisini almam daha mantıklı olur. Biliyorum siz AM5 olanı önerdiniz ama benim dediğim şey neden mantıksız? 7800XT 21 k civarı, anakart, işlemci ve RAM 3 lüsünün toplam 21 k etmeyeceğini düşünürsek 7700XT'den 7800 XT'ye geçmektense anakart, işlemci, RAM upgrade i daha mantıklı değil mi? Uzun bir yazı oldu tekrardan kusura bakmayın. Bunları göz önüne alarak tekrardan ne önerirsiniz?😀

Hocam zaten 2-3 yıl sonra 7700XT'den 7800XT'ye bir geçiş yapman saçma. attığın sistemi alırsan ekran kartından tam verim alamazsın o işlemciye vs ekran kartı çok güçlü kalıyor ha yine yüksek FPS alırsın tabii ki ama gerek var mı böyle bir şeye hele 1080p oynarken fark edilir bir darboğaz yaşarsın yani 2-3 yıl boyunca ekran kartından asla tam verimi alamayıp ondan sonra değiştirmek yerine attığım sistemi alıp 1 yıl içinde bile işlemciyi rahatlıkla değiştirir keyfine bakarsın 8400F dediğimiz işlemciyle 7500F arasında çok fiyat farkı yok neredeyse aynı fiyat satıp 2-3 k eklesen bile 7500F alabilirsin tam performansda çalışır sistem. Artık çok sonrasında da keyfine göre neyi değiştirmek istersen değiştirirsin 3 yıl dediğimiz süre uzun bir süre o kadar sonrasını düşünmene gerek yok ama emin ol işlemciyide güncellersen seni bayağı götürür o sistem ayrıca bana sorarsan Max 1 aya soğutucu alman lazım hazır sistemlerde gönderdikleri stok fan kesinlikle yeterli gelmiyor işlemcilere üstelik önümüzde yaz var 90 derecenin altına inmez soğutucu olmadan. En azından çok pahalı olmayan F/P bir kule tipi soğutucu alman gerekli. onun dışında ssd ve ram artışlarıda yapman gerekebilir ilerde ama çok kafana takmana gerek yok onları fiyat olarak fazla değiller boşta paran olunca artık eklersin. yinede ben kendime 7500f 7600xt ikilisini almayı düşünüyorum 1 yıl içinde de ekran kartını çok daha üst bir modelle değişirim muhtemelen. ama 8400f 7700xt ikilisi tabiki daha iyi ben kısa bir süre içinde ekran kartını daha da üst bir modele çıkarmak istediğimden ötürü bunu tercih ediyorum

Hocam dediğiniz sisteme yakın gibiyim şu an ama kasayı çok beğenmedim demiştiniz birkaç yıl içinde değiştirmek zorunda kalır mıyım? Bir de 7800 XT'den tam performans alamazsınız demişsiniz sistemlerin bu haliyle hangisi daha güçlü yani GTA6 gibi bir oyunda hangisi daha cok FPS verir ve ne kadar fark olur galiba 7800 XT olan bir tık daha güçlü işlemciden dolayı kısıtlansa bile. 8400F ten 7500F e geçiş yaptığımızda bu güç farki kapanacak mı ve son sorum olarak 5-6 yıl sonra 7700XT'den 7800 XT'ye geçmeme değecek kadar fark olacak mı yoksa aralarında güç farki az mı?

Hocam dediğiniz sisteme yakın gibiyim şu an ama kasayı çok beğenmedim demiştiniz birkaç yıl içinde değiştirmek zorunda kalır mıyım? Bir de 7800 XT'den tam performans alamazsınız demişsiniz sistemlerin bu haliyle hangisi daha güçlü yani GTA6 gibi bir oyunda hangisi daha cok FPS verir ve ne kadar fark olur galiba 7800 XT olan bir tık daha güçlü işlemciden dolayı kısıtlansa bile. 8400F ten 7500F e geçiş yaptığımızda bu güç farki kapanacak mı ve son sorum olarak 5-6 yıl sonra 7700XT'den 7800 XT'ye geçmeme değecek kadar fark olacak mı yoksa aralarında güç farki az mı?

Şimdi kasadan başlarsak 600W 7500F ve 7700XT ikilisi için yeterli ha ileriye dönükmü bence değil yani ömürlük bir kasa değil tabii ki ömürlük için 750W lazım en temizinden. 600W şu anki sisteme gücü yetebilir ama daha da güncelleme yapacaksan ileride sisteme en azından PSU değiştirmen gerekebilir. Oradaki kasa hakkında pek bilgim yok PSU hakkında konuşuyorum o yüzden. Bu konu hakkında ayrı bir konu açıp kasa modelini belirtirsen daha bilgili biri cevap verir. PSU konusunda cidden titiz olmak lazım. Diğer konu içinse 7800XT ve 7700XT'nin aynı bileşenlerle olan oyun testlerinde 10-30 FPS arası gidip gelmekte ki bu aynı bileşenlerle, eğer 7800XT'nin 5600 işlemcili DDR4 bir sistem olduğunu 7700XTnin de 7500F DDR5 bir sistem olduğunu göz önünde bulundurursak 1080P'de 7700XTLI sistemle daha yüksek FPS alırsın 2K da ise 7800XTli sistemde performans düşmesi yaşanmayabilir ondan ötürü belki çok fazla olmamak üzere daha fazla FPS alabilirsin ama böyle bir karşılaştırmayı fikirlerle yapmak asla kesin sonuçları göstermez ki bende öyle çok çok bilgili değilim sadece fikirlerimi belirtiyorum. Ayrıca DDR4 bir sistemin yanında 7800XT dahi olsa asla ileriye dönük bir sistem değil bahsettiğin süreler kısa bir süre değil 3 yıl sonra geçsen bile 3 yıl DDR4 sistem kullanmana hiç gerek yok dediğim gibi DDR4 devri artık tamamen bitmek üzere. 5-6 yıl sonra 7700XT'den 7800XT'ye geçme olayı da çok çok saçma 5-6 yıl sonrasına şu an böyle bir fikir yürütmekte saçma 5-6 yıl sonra nasıl bir teknoloji olur bilemeyiz bu dediğimiz kartlar o zamanın çöpü bile olabilir 6 yıl çok uzun bir süre teknoloji bu kadar gelişıyorken 6 sene sonrası için böyle bir plan yapmak saçma 3 yıl sonra bile değiştirirsen 7700XT'den 7800XT'ye geçmek yine saçma, tabii ki bir performans farkı var fakat 3 yıl sonra böyle bir değişiklik seni çok uzun yıllar daha götürmez uzun süre sonra ekran kartı değiştirme düşüncen varsa bir üst modeli yerine daha üst bir modele geçmen gerekir. bu konularda az çok bilgim olsada sana kesinlik sunabilecek kadar değiim ve benim dediklerime bağlı kalıp mağdur olmanı istemem ondan ötürü daha bilgili birilerinin senin sorularına cevap vermesi daha iyi olur. @kxy hocam sen müsait olunca bir bakar mısın arkadaşın üstteki sorusuna cevap verebilir ya da benim düşüncemi onaylayabilirsin 🙂

Hocam ben ikna oldum teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için bilgisayarı inşallah alınca tekrar yazarım. İyi sosyaller👋🏻

Hocam ben ikna oldum teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için bilgisayarı inşallah alınca tekrar yazarım. İyi sosyaller👋🏻
ne demek hocam şimdiden hayırlı olsun bütçen çıkarsa en azından ordan kasayı cougar mx220 seçebilirsin kullanıp övenleri görmüştüm ama 1100tl farka değermi orasını bilemem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı