32 GB RAM, 16 GB olarak görünüyor

MtmrtsN

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

2017 yılında bir pc toplamıştım. Bu aralar elden geçirince farkettim ki bir problem var.

8x2 Ramlerden 2 adet var elimde. Yani toplamda 32gb ram olması gerekiyor. Fakat sistemde 16GB gözüküyor. Ne yaptıysam çözemedim.

Başka anakart'a bağladım, orada da aynı şekilde. Z97 Gaming pro şuan güncel kullandığım ana kart. Aynı renklerde ram slotlarına takıyorum.

Neyi yanlış yapıyorum, veya sistemde böyle mi gözükmesi gerekiyor ?

Bahsettiğim ram linki/modeli :

Farklı bir anakart da da aynı şekilde gözüküyor ise yüksek ihtimalle Ramler bozuk. Tüm Ramleri çıkarın teker teker yani 8x1 takın ilk önce deneyin sistem çalışacak mı? Hepsini deneyin ve bakın bakalım Ramler bozuk mu yoksa sorun yazılımsal mı?

Merhaba,

2017 yılında bir PC toplamıştım. Bu aralar elden geçirince fark ettim ki bir problem var.

8x2 RAM'lerden 2 adet var elimde. Yani toplamda 32 GB RAM olması gerekiyor. Fakat sistemde 16 GB gözüküyor. Ne yaptıysam çözemedim.

Başka anakarta bağladım, orada da aynı şekilde. Z97 Gaming Pro şu an güncel kullandığım anakart. Aynı renklerde RAM slotlarına takıyorum.

Neyi yanlış yapıyorum, veya sistemde böyle mi gözükmesi gerekiyor?

Bahsettiğim RAM linki/modeli:

Taktığınız yere diğer RAM'i takar misiniz?

Linkteki attığım üründen 2 adet var. Ürün 2x8 gb olarak geçiyor, yani 16GB. Bu üründen 2 adet var, toplam 32GB olması gerekiyor teknik olarak yanlışım yoksa.

Anakartta 4 slot var, toplam 2 slotunda bu iki ram takılı.
Farklı bir anakart da da aynı şekilde gözüküyor ise yüksek ihtimalle Ramler bozuk. Tüm Ramleri çıkarın teker teker yani 8x1 takın ilk önce deneyin sistem çalışacak mı? Hepsini deneyin ve bakın bakalım Ramler bozuk mu yoksa sorun yazılımsal mı?
8x1 ram yok. Linkteki ürünü incelerseniz tek slot giriş imkanı var. 8x2 'yi tek slottan giriyorum yani.
Bir set bozuk olabilir veya BIOS'tan slotlar kapalı olabilir.

Anakarta 2 RAM mi takılı, 4 RAM mi?
Slotların kapalı olma durumu yok. Şöyle ki 2 tane 8x2 ram var. Yani linkteki ürünü slota takınca 8gb olarak görüyor. Diğer ram'i de takınca 16gb oluyor.

Ama normalde 32gb olması gerekiyor sanki. Durum biraz karışık, biliyorum.

Uzun zamandır bu kadar komik bir şey okumamıştım. Kusura bakmayın hocam, gerçekten özür dilerim güldüğüm için. Yanlışınız var. 2x8 demek, 2 adet 8 GB ram demek. 8x1 diye bir şey olmamasının sebebi adının 8x1 olarak geçmemesinden kaynaklı. 8 GB Single kit diye bulursun onları.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı