Merhaba,
2017 yılında bir pc toplamıştım. Bu aralar elden geçirince farkettim ki bir problem var.
8x2 Ramlerden 2 adet var elimde. Yani toplamda 32gb ram olması gerekiyor. Fakat sistemde 16GB gözüküyor. Ne yaptıysam çözemedim.
Başka anakart'a bağladım, orada da aynı şekilde. Z97 Gaming pro şuan güncel kullandığım ana kart. Aynı renklerde ram slotlarına takıyorum.
Neyi yanlış yapıyorum, veya sistemde böyle mi gözükmesi gerekiyor ?
Bahsettiğim ram linki/modeli :
www.corsair.com
2017 yılında bir pc toplamıştım. Bu aralar elden geçirince farkettim ki bir problem var.
8x2 Ramlerden 2 adet var elimde. Yani toplamda 32gb ram olması gerekiyor. Fakat sistemde 16GB gözüküyor. Ne yaptıysam çözemedim.
Başka anakart'a bağladım, orada da aynı şekilde. Z97 Gaming pro şuan güncel kullandığım ana kart. Aynı renklerde ram slotlarına takıyorum.
Neyi yanlış yapıyorum, veya sistemde böyle mi gözükmesi gerekiyor ?
Bahsettiğim ram linki/modeli :
VENGEANCE® LPX 16GB (2 x 8GB) DDR4 DRAM 3200MHz C16 AMD Ryzen Memory Kit - Black
VENGEANCE LPX memory is designed for high-performance overclocking. The heatspreader is made of pure aluminum for faster heat dissipation, and the eight-layer PCB helps manage heat and provides superior overclocking headroom.