32 GB RAM 31.8 GB kullanılabilir görünüyor

Palarush

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Sistemimi güncelledim, Gigabyte Z790 Elite AX + 13900K ve RAM'ler aldım, 16x2 32 GB 7000 GHz.
Aynı kurulu olan Windows'ta önceki sistemle çalıstırdığım zaman 31,8 GB RAM gösteriyor. 280 de sistem özelliklerinden donanıma ayrılmıs gözukuyor. Ufak olsa da bu miktar cokcanımı sıkıyor burada düz RAM'i göstermemesi. Bu sorunu nasıl halledebilirim? Teşekkürler şimdiden.

1673787910883.png

1673787982546.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar.
Sistemimi güncelledim, Gigabyte Z790 Elite ax + 13900k ve RAM'ler aldım, 16x2 32 GB 7000 GHz.
Aynı kurulu olan Windows'ta önceki sistemle çalıstırdığım zaman 31,8 GB RAM gösteriyor. 280 de sistem özelliklerinden donanıma ayrılmıs gözukuyor. Ufak olsa da bu miktar cokcanımı sıkıyor burada düz RAM'i göstermemesi. Bu sorunu nasıl halledebilirim? Teşekkürler şimdiden.

Eki Görüntüle 1633786

Eki Görüntüle 1633789

Abi işlemci 200 MB alıyor, senin yaptığın derde bak. Benim PC 12 senelik, 32 GB RAM bulamıyoruz, gelmişin 200 MB'ın hesabını yapıyorsun.

Arkadaşlar yanlış anlasıldım sanırım. Benim derdim 200 MB değil. Asıl derdim böyle bir soruna neden olan şey ne ve onu bilmek çözmek sistemin sorununu yani. MB'ye takılmayın. BIOS'tan Intel UHD'yi kapatsam komple bundan kaynaklı olabilir mi diye dusundum ama eski sistemde böyle bir sorun yoktu. Yani o da kullanır o zaman her sistem kullanır 50 40 MB RAM miktarından dusmuyor bu doğru gösteriyor belki de 100 MB altı oldugu için. Benim 200 üstü kullandığı için genel ayarlarda 31,8 diyordur belki bunları öğrenmek benim amacım 200 MB derdim değil.

Arkadaşlar yanlış anlasıldım sanırım. Benim derdim 200 MB değil. Asıl derdim böyle bir soruna neden olan şey ne ve onu bilmek çözmek sistemin sorununu yani. MB'ye takılmayın. BIOS'tan Intel UHD'yi kapatsam komple bundan kaynaklı olabilir mi diye dusundum ama eski sistemde böyle bir sorun yoktu. Yani o da kullanır o zaman her sistem kullanır 50 40 MB RAM miktarından dusmuyor bu doğru gösteriyor belki de 100 MB altı oldugu için. Benim 200 üstü kullandığı için genel ayarlarda 31,8 diyordur belki bunları öğrenmek benim amacım 200 MB derdim değil.
Bu bir sorun değil. APU bir işlemcim yok ama donanıma ayrılan bir RAM yine söz konusu.
1673795307872.png

Bu bir sorun değil. APU bir işlemcim yok ama donanıma ayrılan bir RAM yine söz konusu.
Eki Görüntüle 1633960

Sorun bu görseldeki donanıma ayrılmış RAM miktarı değil. Benim de donanıma ayrılmış RAM burada görünüyor ama PC özelliklerinde 32 olarak gösteriyor yine de adamın sordugu bu. Onda 32 olarak göstermiyormuş.

Eki Görüntüle 1633960

Sorun bu görseldeki donanıma ayrılmış RAM miktarı değil. Benim de donanıma ayrılmış RAM burada görünüyor ama PC özelliklerinde 32 olarak gösteriyor yine de. Adamın sordugu bu. Onda 32 olarak göstermiyormuş.

Dostum Allah razı olsun senden ya çok teşekkür ederim aynen öyle.

BIOS güncellemesi yaptıysanız güncellemelerle donanıma ayrılan bellek miktarları değişebiliyor.

Komple anakart işlemci ve RAM değiştirdim hepsinin de BIOS'unu guncelledim. UHD Intel grafik göruyor sistemde şu anda Intel UHD'yi kapatıp BIOS'tan öyle deneyeceğim şu anda acık görunuyor donanımda Intel UHD.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı