32 GB RAM alınmalı mı?

RGB olmasa da olur dersen bunları alabilirsin.

TR'de daha ucuza varken yurtdışıyla uğraşma.

Peki şimdilik sadece 1x16 alsam ileride 2. 16 GB RAM'i alsam olur mu veya bendeki 1 tane 8 GB RAM'in yanına bir tane 16 GB RAM taksam düzgün çalışır mı?

Bu çok daha iyiymiş.

Ama CL18.
CL'sinin kaç olması gerekiyor ?

Peki şimdilik sadece 1x16 alsam ileride 2. 16 GB RAM'i alsam olur mu veya bendeki 1 tane 8 GB RAM'in yanına bir tane 16 GB RAM taksam düzgün çalışır mı?

CL'sinin kaç olması gerekiyor?

Sendeki RAM'in ne olduğuna göre değişir.
1 tane 16 GB alabilirsin ama 2x8 RAM'e göre 5-10 FPS düşük verir muhtemelen.

CL'sinin kaç olması gerekiyor?

Overclock ile uğraşmayacaksan ki tavsiye etmiyorum CL değerine takılma. 3600 MHz CL 16 RAM'ler gereksiz pahalı.

Bende Corsair 8 GB (1x8GB) Vengeance siyah DDR4 2400MHz CL14 tek modül RAM var.

Yok olmaz. Yeni aldığın RAM de 2400 MHz'de çalışmak zorunda kalır. Yani performans kaybın olur.

Overclock ile uğraşmayacaksan ki tavsiye etmiyorum CL değerine takılma. 3600 MHz CL 16 RAM'ler gereksiz pahalı.

Yok olmaz. Yeni aldığın RAM de 2400 MHz'de çalışmak zorunda kalır. Yani performans kaybın olur.
İlk etap 1x16 alıp sonrasında 2. 16gb almam daha yararlı olursa öyle yapayım. 1x16 ile 2x8 arasında çok bir fark olur mu acaba ?

İlk etap 1x16 alıp sonrasında 2. 16 GB almam daha yararlı olursa öyle yapayım. 1x16 ile 2x8 arasında çok bir fark olur mu acaba?

Yuvarıda yazdım ya 2x8 5-10 FPS daha performanslı çalışır diye.
Sen 2x8 al boş ver 1x16'yı. İleride RAM ihtiyacın olursa elindekileri satarsın 2. elden sıfır 2x16 RAM alırsın gerekirse.

Ne saçma sapan konuşmalar dönmüş burada ya. 3200 mhz gayet yeterli, 3600 ile arasında 1 fps ya vardır ya yoktur. Millet ddr5’i bile gerekli bulmuyor siz 3600 diye tutturmuşsunuz. Ayrıca 16 gb ram paşa paşa yeter. Piyasadaki tüm oyunları ultrada (1080p) oynadım, yan monitörde de youtubeden video falan izledim hiç öyle yetmemezlik durumu falan olmadı, fps kaybı falan da olmadı. 16 gb ram günümüz ve önümüzdeki 2-3 yıl içinde çıkacak tüm oyunlar için çok rahat yeterli olacaktır. Render almıyorsanız 32 gb ram gereksiz.
Windows ram kullanımına bakma. Windows ne kadar ram’in varsa o kadar fazla ram kullanıyor. Oyunlara falan girince o ram yükü boşalıyor merak etmeyin.
Yerinizde olsam yatırımlık ram almazdım zira ddr 5 çıktı. Önümüzdeki yıllarda yaygınlaşacak, fiyatı da düşecek. Ddr4 16 gb ram sizin işinizi 3-4 yıl çok rahat görür. Ondan sonra gerek görürseniz ddr5 32 gb’a geçersiniz.

Hocam 2400 MHz Raminiz varmış. Ya paraya kıyıp 16 GB Ram alacaksınız yada 2400 MHz 8 yada 16 GB Ram alacaksınız. Bence eğer bütçeniz varsa 16 GB Ram alıp elinizdeki 8 GB Rami 2. el piyasasında satın. Yada ilk önce elinizdeki Rami satın gelen para ile 20-24 GB Ram alın derim.

Beğenmedim emojisi atan arkadaşlar size sormak istiyorum. En basit herkesin oynadığı Valorant bile 12 GB Ram kullanıyorken ne yapılması gerekiyor acaba. Bir de daha üst seviye oyunları düşünün. 20 GB Günümüz üst seviye oyunları için yeterli olacaktır fakat anlayıp anlamamak size kalmış.

Son düzenleme:
Ne saçma sapan konuşmalar dönmüş burada ya. 3200 mhz gayet yeterli, 3600 ile arasında 1 fps ya vardır ya yoktur. Millet ddr5’i bile gerekli bulmuyor siz 3600 diye tutturmuşsunuz. Ayrıca 16 gb ram paşa paşa yeter. Piyasadaki tüm oyunları ultrada (1080p) oynadım, yan monitörde de youtubeden video falan izledim hiç öyle yetmemezlik durumu falan olmadı, fps kaybı falan da olmadı. 16 gb ram günümüz ve önümüzdeki 2-3 yıl içinde çıkacak tüm oyunlar için çok rahat yeterli olacaktır. Render almıyorsanız 32 gb ram gereksiz.
Windows ram kullanımına bakma. Windows ne kadar ram’in varsa o kadar fazla ram kullanıyor. Oyunlara falan girince o ram yükü boşalıyor merak etmeyin.
Yerinizde olsam yatırımlık ram almazdım zira ddr 5 çıktı. Önümüzdeki yıllarda yaygınlaşacak, fiyatı da düşecek. Ddr4 16 gb ram sizin işinizi 3-4 yıl çok rahat görür. Ondan sonra gerek görürseniz ddr5 32 gb’a geçersiniz.
Hangi oyunda hangi ayarlarda bu performansı aldığını, ram ve ekran kartını atar mısın? Senin dediğine göre benim şu anda var olan bütün oyunları 120 fps'te oynamam gerekiyor ancak öyle bir dünya yok.

Hangi oyunda hangi ayarlarda bu performansı aldığını, ram ve ekran kartını atar mısın? Senin dediğine göre benim şu anda var olan bütün oyunları 120 fps'te oynamam gerekiyor ancak öyle bir dünya yok.
Ne alaka şimdi bu söylediğin ? Neden 120 fps oynaman gerekiyor öyle bir şart mı var ? Rdr 2 grafikleriyle ac origins veya fh4 bir mi mesela ? Neye göre kıstasınız 120 fps ?
Burada gayet güzel açıklanmış, bunun gibi bir sürü video var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı