32 GB RAM, i7 10700KF RTX 3060 sistem için Linux distro önerisi

Zyp4N

Centipat
Arkadaşlar iyi akşamlar,

Başlıkta belirttiğim üzere bir Setup'a sahibim. Çoğunlukla 2D içerikler (Dijital çizim) ve 3D Modelleme ile uğraşıyorum. Windows 11'in Bug'ları ile karşılaşmaktan ve özelleştirememe durumundan çok sıkıldım. Biraz araştırmalar ve bu alanda bilgi sahibi birkaç arkadaşımın önerisi üzerine Windows'a elveda etmekte kararlıyım.
Ama hangi distro daha iyidir, hangisinde sorun yaşamam bilmiyorum. Bu alanda ilgili bir kimse beni bilgilendirirse çok sevinirim.

Ubuntu ve Linux Mint'i live USB üzerinden denedim gibi bir şey diyebiliriz. Ubuntu'yu beğenmedim (Net!)

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Ubuntu'yu beğenmediyseniz GNOME bir dağıtımı beğenmeyebilirsiniz ama yine de Linux Mint alternatifi olarak Zorin OS baklılabilir.

Hocam yeni başlıyorsanız Zorin OS'i önerebilirim, bir göz atın isterseniz.

Windows 11, Linux'e göre çok daha kullanılabilir bir işletim sistemi yalnız. Seçimini Windows 10 ile değiştirebilirsin.

Dijital içerik üretimi için Ubuntu Studio güzeldir.
Fedora'da uygundur ve Manjaro da Nvidia GPU'da üzmez seni.

Az kaynak tüketmesini ve performans istiyorsan, saf arch+zen kernel+i3 wm tavsiye ederim.

Uzun süre Windows 10 Pro sürümünde kaldım. Gayet memnundum. Hatta Windows 11 çıktı 2 yıl bekledim hataları giderilsin diye. Sonra geçtim 5 ay oldu galiba sıkışıp kalmışım gibi hissediyorum. Arayüzü teklemeleri vs. Hocam düşünün özel ayarlar yapıyorum sistemim için ama stabillik söz konusu ise Windows 11 benim için gerçekten fiyasko oldu. Sürüm düşürmek de içimden gelmiyor açıkçası. Ubuntu ve Studio versiyonu Biraz kasıntı müzisyen arkadaşlarım kullanıyor. Yabancı değilim. Fedora ve Manjaro'ya bakacağım teşekkür ederim.

Hocam Windows 11 zaten hata kaynıyor. Aynı döneminde hiç sevilmeyen Windows Vista gibi. Desteği kesilene kadar Windows 10'dan devam etmelisiniz bence.

Kullandınız mı? Benim bahsettiğim alanlarda işlevi nedir acaba deneyim sahibiyseniz bilgilenmek isterim.
Eski cihazımda bu kombini kullanmıştım, perfomans olarak iyiydi ama ekran kartım amd idi. NVIDIA'nın linux tarafındaki mevcut durumunu bilemiyorum, driver'lar problemli olabiliyor. NVIDIA ile arch tabanlı dağıtım kullanan arkadaşlar daha doğru bilgi verebilir.

Zorin OS deneyebilirsin.

Hocam zorin'de pil performansıni artirmak icin neler yapilabilir ?
Zorin ubuntu-debian tabanlı bir dağıtım, arch dışında distro tecrübem olmadığı için tavsiye veremeyeceğim maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…