Çoğu işlemci destekliyor, 15 yıllık olmadığı sürece pek sorun yaşanacağını sanmıyorum Quad Channel ile. Tabii Quad Channel da Intel'e göre AMD Ryzen ve Ryzen Threadripper işlemciler daha stabil denebilir. Tabii ben Quad Channel almayı pek doğru bulmuyorum, render ve oyun performansı olarak Dual Channel ile neredeyse hiç farkları yok.
Çoğu işlemci destekliyor, 15 yıllık olmadığı sürece pek sorun yaşanacağını sanmıyorum Quad Channel ile. Tabii Quad Channel'da Intel'e göre AMD Ryzen ve Ryzen Threadripper işlemciler daha stabil denebilir. Tabii ben Quad Channel almayı pek doğru bulmuyorum, render ve oyun performansı olarak Dual Channel ile neredeyse hiç farkları yok.
Eğer işlemci yeni nesil ise Quad Channel çok daha iyi. En azından daha önce deneyimleyebildiğim kadarıyla öyle. Ayrıca YouTube üzerinde de birçok videoda performans farkı olduğu ortada. Yani işlemci iyiyse ve anakart maksimum 32 GB destekliyorsa 4x 8 GB daha iyi olacaktır.
Eğer işlemci yeni nesil ise Quad Channel çok daha iyi. En azından daha önce deneyimleyebildiğim kadarıyla öyle. Ayrıca YouTube üzerinde de birçok videoda performans farkı olduğu ortada. Yani işlemci iyiyse ve anakart maksimum 32 GB destekliyorsa 4x 8 GB daha iyi olacaktır.
Oyun için kimsenin 4x8 GB RAM alacağını zannetmiyorum. Konu sahibi render için alacak diye 2x16 alması daha iyi olur, fiyat farkı olarak 4x8 RAM'ler 2x16'lara göre daha pahalı, çok fark yok.
Anakartta 4 RAM slotu olması yeterli, işlemciler sadece stabilite sorunu çıkarır, kesin bir liste var denemez. Ryzen 3 1200AF ile de Quad Channel RAM kullanılabilir, Ryzen 9 3950X ile de.
1200AF 2 modül destekliyormuş, 2x16-2x16 şeklinde olur büyük ihtimalle dediğiniz gibi. Önceki izlediğim testlerde hep 2x16 ile 4x4 ile 2-3 FPS fark vardı, şimdi 30-45 FPS kadar fark var, garip.
Üst düzey işlemciler dışındaki işlemcilerin Quad Channel desteği yok. (AMD tarafında Threadripper ve Intel tarafında LGA20XX İşlemciler Quad Channel destekliyor.)
Genel kullanıcılara yönelik sistemler hala Dual Channel bellek kullanır. Siz 4x4 GB de taksanız Dual Channel olarak çalışacaktır.
Benim önerim 2x16 GB takmanız. Ne kadar az parça o kadar az sorun çıkma ihtimali. Ayrıca ileriye dönük olur.
Çoğu işlemci destekliyor, 15 yıllık olmadığı sürece pek sorun yaşanacağını sanmıyorum Quad Channel ile. Tabii Quad Channel da Intel'e göre AMD Ryzen ve Ryzen Threadripper işlemciler daha stabil denebilir. Tabii ben Quad Channel almayı pek doğru bulmuyorum, render ve oyun performansı olarak Dual Channel ile neredeyse hiç farkları yok.