32 Mbps internette lag oluyor

Makaleler
2
Daha fazla  
Merhabalar. İnternetim iyi ama yine de laglıyorum oyunlarda. Nasıl düzeltebilirim bu sorunu?
Test sonuçları:

1631029336775.png

1631029318584.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu test sonuçlarının oyun pingine doğrudan etkisi yok. İsterseniz 1000 Mbps indirme gönderme hızı, 1 ms ping olsun. Öncelikle bunu anlamanız lazım.

Oynadığınız oyunun sunucularından birisine ping veya traceroute testi yapılmalı. Bu sayede internet servis sağlayıcısının sizi ne kadar uzun yoldan dolaştırarak hedef sunucuya bağladığını ve varsa paket kaybını görebiliriz. Tabi bu İSS'nin kendisinden kaynaklı olduğu varsayımı ile alakalıdır. Kullandığınız modem/router kötü olabilir, bağlantınız Wi-Fi ise (bilhassa 2.4 GHz) ondan da olabilir.

Eğer kulaklığınız bluetooth ise ve modeminiz 2.4ghz ise kaldıramıyor ve karışıklık oluyor. Özellikle YouTube'da ama bazen oyunlarda.
Kulaklık bluetooth'lu değil. Kaç GHz bilmiyorum.
Bu test sonuçlarının oyun pingine doğrudan etkisi yok. İsterseniz 1000 Mbps indirme gönderme hızı, 1 ms ping olsun. Öncelikle bunu anlamanız lazım.

Oynadığınız oyunun sunucularından birisine ping veya traceroute testi yapılmalı. Bu sayede internet servis sağlayıcısının sizi ne kadar uzun yoldan dolaştırarak hedef sunucuya bağladığını ve varsa paket kaybını görebiliriz. Tabi bu İSS'nin kendisinden kaynaklı olduğu varsayımı ile alakalıdır. Kullandığınız modem/router kötü olabilir, bağlantınız Wi-Fi ise (bilhassa 2.4 GHz) ondan da olabilir.
Hocam Wi-Fi değil bağlantım. Ethernet kablosu ile bağlanıyorum. Nasıl bakabilirim kaç GHz olduğuna modemimin?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı