320 Kbps ile 192 Kbps arasındaki fark nedir?

Arkrune

Femtopat
Katılım
27 Ekim 2021
Mesajlar
203
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bir müzik indiriyorum mesela, indireceğim site de seçenekler var. 192 Kbps olan daha düşük MB istiyor, 320Kbps olan daha fazla. İkisini de indirip, arasında ki farkı öğrenmeye çalıştım ama farklı bir şey göremedim. Bunların arasında ne gibi bir fark var?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yani bilmiyorum. Bana aynı geldi. Dediğiniz gibi kulaklık ile de alakalı olabilir. Çokta kalitesiz bir marka kullanmıyorum aslında. Cooler Master MH703 var. İki tarafı da dikkatlice dinledim ama bir fark göremedim yine de.
 
Müzikteki bit değeri veya bant genişliği değeri müziğin ses noktalarının daha fazla yani ses çözünürlüğünün daha fazla olması demektir. Daha fazla noktada ses adreslenebildiği için çok daha ayrıntılı sesler çözümlenebilir. Bunun için hem cihazın yüksek bit değerine sahip müziği çözebilmesi, hem ses parçasının bu şekilde kaydedilmiş olması hem de kulaklığın yüksek bit değerine sahip müziği çalabilmesi gerekir.
 
@Cruslan Peki bunu ses sistemi ile daha iyi anlayabilir miyim? Kulaklık ile hiçbir şey fark etmedim. Yoksa onun da kulaklık gibi kaliteli mi olması lazım?
 
@Cruslan, Peki bunu ses sistemi ile daha iyi anlayabilir miyim? Kulaklık ile hiçbir şey fark etmedim. Yoksa onun da kulaklık gibi kaliteli mi olması lazım?
İyi bir kulaklıkla ses geçişlerinin daha iyi olduğunu ve vokal ile beraber enstrumanları daha iyi ayırabildiğinizi fark edersiniz. Kulaklığın, cihazın ve müziğin desteklemesi lazım. Bu bilgileri bulmak sıkıntılı oluyor ses dünyasında.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı