3200MHz CL16 RAM'den 3600MHz CL17 RAM'e geçiş yaptım. Lakin oyunlarda FPS düşüşü yaşıyorum, sebebi ne olabilir?
Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 5 3600, asus tuf b450 plus gamingTam sistemin ne?
evet çift kanal.Çift kanal mı şu an?
IF saatin değişmiş olabilir. Hwinfo indirip sensors only timine bastıktan sonra açıp infinity fabric saati yazan kismi atabilir misin?Ryzen 5 3600, asus tuf b450 plus gaming
evet çift kanal.
Eski ramlerim team t force 3200mhz cl16 idi. şu anda kingston fury beast 3600mhz cl17. cl17 olabilmesi için gear down modu disable yaptım ondan olabilirmi ?
IF saatin değişmiş olabilir. Hwinfo indirip sensors only timine bastıktan sonra açıp infinity fabric saati yazan kismi atabilir misin?
Burayı değil senden Infinity fabric saati yazan kısmı atmanı istiyorum.Ramler bu kısımda ama dediğin yeri anlamadım.
Edit: trfc kısmı sanırım 319 falandı yanlış hatırlamıyorsam sabah. command rate kısmı da 1T idi
Eki Görüntüle 1568428
1800 ikiside. Benim dediklerimle bir alakası olabilirmi ?
tRFC'nin 300 küsur olması imkansız 3600Mhz'da. Command Rate'yi 1T yaptığında açılıyor mu sistem?1800 ikiside. Benim dediklerimle bir alakası olabilirmi ?
gear down mod açıkken 300 küsüratlı birşeyler hatırlıyorum ve command rate 1T idi ondan eminim.tRFC'nin 300 küsur olması imkansız 3600Mhz'da. Command Rate'yi 1T yaptığında açılıyor mu sistem?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.