RAM yükseltirken CL vs MHz

napoleon66

Femtopat
Öncelikle merhaba arkadaşlar, sistemimde kullandığım RAM yetersiz geldiğinden arttırmak istiyorum. Fakat birebir aynı RAM'i bulmakta zorlandım. Sistemimde kullandığım RAM; G.Skill 8 GB flare X DDR4 2400MHz CL16 1.2v AMD Ryzen uyumlu tek modül RAM.

İnternet'te biraz araştırma yaptım ve aynı değerleri sağlayan bir RAM bulamadım önümde aynı markanın Ripjaws V modeline ait 2 RAM çıktı;

Bunlardan biri 3000 MHz CL16, diğeri ise 2400 MHz CL15 özelliklerine sahip. Birisinde MHz değerleri eşitken diğerinde CL değerleri aynı. Sormak istediğim şey uyumluluk konusunda MHz değerlerinin aynı olmasına mı önem göstereyim yoksa CL değerlerinin aynı olmasına mı? Dediğim gibi bire bir aynı değerlere sahip aynı marka RAM bulamadım. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
öncelikle merhaba arkadaşlar, sistemimde kullandığım RAM yetersiz geldiğinden arttırmak istiyorum. Fakat birebir aynı RAM'i bulmakta zorlandım. Sistemimde kullandığım RAM; G.Skill 8 GB flare X DDR4 2400MHz CL16 1.2v AMD Ryzen uyumlu tek modül RAM.

İnternet'te biraz araştırma yaptım ve aynı değerleri sağlayan bir RAM bulamadım önümde aynı markanın Ripjaws V modeline ait 2 RAM çıktı;

Bunlardan biri 3000 MHz CL16, diğeri ise 2400 MHz CL15 özelliklerine sahip. Birisinde MHz değerleri eşitken diğerinde CL değerleri aynı. Sormak istediğim şey uyumluluk konusunda MHz değerlerinin aynı olmasına mı önem göstereyim yoksa CL değerlerinin aynı olmasına mı? Dediğim gibi bire bir aynı değerlere sahip aynı marka RAM bulamadım. Şimdiden teşekkürler.

Hocam ikisi de uyumlu çalışmaz.

Anakart iki belleğin de frekans ve CL değerini eşitler merak etme. Büyük ihtimalle sorunsuz çalışır ama unutma, sorun olma ihtimali tamamen aynısını alsan bile her zaman var!

Ben Corsair 8 GB 3000 MHz CL16 bellekle G.Skill 4 GB 3400 MHz CL 14 belleği ve yine aynı 4 GB bellekle Crucial 4 GB 2400 MHz CL15 belleği sorunsuz kullanmıştım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı