3200 MHz RAM 2666 MHz gözüküyor

Serdarn26

Femtopat
Merhaba arkadaşlar i9900KF işlemci, Gigabyte Z390 GAMING X anakart, Adata AX4U3200316G16ASR3 16 GB DDR4 3200 MHz RAM 2 adet (RAM'ler 2. ve 4. slota takılı) olan sistemimde BIOS ayarlarından XMP profilinden frekansı 3200 yapıyorum ama bilgisayar açılmıyor. İşlemcinin desteklediği RAM frekansk 2666 gözüküyor bu yüzden mi RAM frekansını artıramıyorum? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

İşlemciniz 2666 mhz destekliyor ise daha fazlasını kesinlikle alamayacaksınız. Aynı işlemi tekrar ederseniz bir kaç denemeden sonra bilgisayarınız tepki vermeyi kesebilir. Başıma geldi, 2400 mhz'den 2666 mhz'e editlemeye çalışırken işlemcinin desteklediği frekansa bakmayı unuttuk. Bir kaç deneme yaptıktan sonra bilgisayar açılmamaya, daha doğrusu tepki vermemeye başladı. Ram'i başka bir ram ile değişerek bilgisayarı tekrar açmayı başardık, daha sonra eski ram'i taktık. Stabil çalışmaya devam etti.

XMP seçeneklerinde profil 2 varsa onu deneyin. Eğer yoksa XMP kapalı bir şekilde frekans değerini elle 3133, 3066, 3000 MHz olarak girin. Ayarları kaydedip çıkın. Eğer hata alırsanız Dram Voltage değeri şu an Auto veya 1.20 görünüyordur. Bunu 1.35 Volt yapın ve yukarıda söylediğim değerleri tekrar deneyin. Bu değerlerin birinde sisteminizin sorunsuz çalışması gerekiyor. Eğer hata almaya devam ederseniz Memtest86 programıyla belleklerinizi test edin. Bu test uzun sürebilir. Testte hata alırsanız bellekleriniz arızalı olabilir. Bunların hiçbiri sorunu çözmezse bir de bellekleri 1. ve 3. slotlara takarak deneyin.

Bu anakartta 2666 MHz değerinin üzerine çıkabilirsiniz.

@rechtssprechung Sizin işlemciniz 9100F olduğu için en fazla 2400 MHz desteğiniz var. Anakartınız da H310M. Fakat konu sahibinin anakartı Z serisi. O yüzden 2666 MHz değerinin üzerine rahatlıkla çıkabilir.

Ben de aynı problemi yaşıyorum, ram 3200 olmasına rağmen 2400'de takılı kaldı bios'tan değiştiremiyorum bi' türlü sabit kalıyor, bilgisayar açılırken de zorlanıyor. Acaba benim de mi anakart veya işlemcide bir problemim var?

Sistemim bu:

Evet attıktan sonra fark ettim anakart kısmında şöyle bir ibare var:
Desteklenen Ram Hızı:2666 MHz - 2400
Peki anakart değiştirmekten başka çarem var mı?

Ben de aynı problemi yaşıyorum, RAM 3200 olmasına rağmen 2400'de takılı kaldı BIOS'tan değiştiremiyorum bi' türlü sabit kalıyor, bilgisayar açılırken de zorlanıyor. Acaba benim de mi anakart veya işlemcide bir problemim var?

Sistemim bu:

Evet attıktan sonra fark ettim anakart kısmında şöyle bir ibare var:
desteklenen RAM hızı: 2666 MHz - 2400
Peki anakart değiştirmekten başka çarem var mı?

Başkan RAM hariç sistemimiz aynı :D
Bende yapamadım 3000 Mhz 2666 Mhz gözüküyor. 3000 yapınca pc açılmıyo.

İşlemciniz 2666 mhz destekliyor ise daha fazlasını kesinlikle alamayacaksınız. Aynı işlemi tekrar ederseniz bir kaç denemeden sonra bilgisayarınız tepki vermeyi kesebilir. Başıma geldi, 2400 mhz'den 2666 mhz'e editlemeye çalışırken işlemcinin desteklediği frekansa bakmayı unuttuk. Bir kaç deneme yaptıktan sonra bilgisayar açılmamaya, daha doğrusu tepki vermemeye başladı. Ram'i başka bir ram ile değişerek bilgisayarı tekrar açmayı başardık, daha sonra eski ram'i taktık. Stabil çalışmaya devam etti.
reis benim ram 3600 mhz ama bir türlü yapamıyorum 2666 mhz olarak kalıyor hep sorun ramlerin kötü olmasımı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı