3200 MHz RAM'i 3800 MHz yapmak

oTToman16

Centipat
Merhaba arakdaşlar,
3200 MHz CL 16 HyperX Hynix çipli RAM'imi 1.45V 3800 MHz CL 16 21 18 21 36 olarak en sonunda yaptım.

4000 MHz CL 18 çalıştırdım fakat 2000 MHz FCLK gerektiği için yapamadım.
İşlemcim R5 3600.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Shimada Sensei 'ye kesinlikle katılıyorum. Sırf yüksek voltaj diye daha iyi frekanslar veya gecikmeler elde edeceğini düşünmen hata. Yonganın voltaja tepkisi çok önemli. Bunun yanında Samsung B-die deyip yine 1.55V basamazsın, binned B-die farklı şu ucuz belleklerde gördüğümüz B-die farklı. 3800MHz yapman iyi ancak Olay Görüntüleyicisi'nden WHEA logu olup olmadığına bakman gerek. Ryzenların büyük çoğunluğu tutunamıyor mesela, en azından 3. nesilde.

Tam olarak nasıl bakacağımı söylersen bakayım

Diyelim 1.42 de çalıştı. 1.45 de çalışması ile arasında 0.3v fazla vermemin bir sakıncası var mı ki? Bence yok diye düşünüyorum.
2 metre insan için 0.3V hiçbir şey olabilir ama nanometrik boyutlu çipler için o 0.3V çok önemli. Sen işlemciye 0.3V fazla ver 1 yılı çıkarırsa şanslı say kendini.

Tamamdır yarın dediğini yapacağım. Direkt 1.42'ye çekeceğim voltajı. SS atarım.
Fırından çıkan silikonların kalitesi bambaşka oluyor. 1.42V kesin çalışacak diye bir şey yok. Benle aynı model RAM, aynı model çip kullananlar daha düşük voltajla daha yüksek frekansa çıkabiliyor örneğin. Deneme yanılmayla voltajı düşürebilir misin diye bak. Bence düşer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…