3200 TL - GTX 960 Sistem Toplama

Makaleler
9
Merhaba arkadaşlar, aranızda eminim ki benim kadar kararsız bir insan yoktur. Daha önce onca konu açmama rağmen git-geller yaşadım ve bu güne kadar geldim. En son laptop alacağım demiştim, onu da almadım. Benim de sınırım varmış, artık son kararı toplama olarak verdim. Babamla konuştum, tamam dedi. Bir sıkıntı olmazsa, nasipse, yarın alıyoruz sistemi, Bursa Vatan mağazasına gidip alacağım, ancak şöyle bir durum var, taksitle alacağımız için, kart lazım, babam ise bankalara güvenmiyor, (Bence en iyisini yapıyor.) kartı yok, Bu akşam amcama soracağız varsa onun kartından çekeceğiz, Eğer onun kartı yoksa başka kişilere yöneleceğimiz için alım süresi uzayabilir. Alır almaz direk incelemesini yapacağım sistemin ve Dreamsparktan almış olduğum Windows'u kuracağım.
Sadede gelirsek, çok büyük ihtimalle yarın alınacak olmak üzere 3.200TL'lik bir sistem topluyorum. Şöyle birşey yaptım, monitör olarak 49"lik imzamdaki tvyi kullanacağım, Daha sonraları VX239H almak gibi bir düşüncem var. Tavsiyelerinizi bekliyorum. AMD-Sapphire-Zotac önermeyin lütfen. GTX 970 sığdırmaya da uğraşmazsanız sevinirim, dengeli bir sistem olsun istiyorum. Benim topladığım şu şekilde;

Not: Kasa olarak Corsair 100R düşünüyorum, özellikle kasada çok kararsızım, 200-250 TL'yi geçmeyen önerilerinizi beklerim. Alırsam bunu sistemden ayrı olarak Inventus'tan alacağım.

i5 6400 veya i5 6500 alırsan fazla birşey değişmez, fiyatı azaltmış olursun zira i5 6400 GTX 970 le bile sorunsuz çalışan bir işlemci, GTX 960'e rahat yeter. Bu fiyata i5 6400 + GTX 970 sığdırarak dengeli bir sistem kurabilirsin ama sana kalmış, sistem bu şekilde güzel.

önerim budur kardeşim kriterlerine uymaya calistim.Sistem sinerji üzerinden toplandı.İnventusla hemen hemen aynı zaten.Ek olarak sana söylemek istediğim birşey var zotac,sapphire gibi markalar kesinlikle kotu değildir teknoloji bildiğin üzere șans işidir ben olsam 380x'in sapphire versiyonunuda düşünürdüm kesinlikle kötü değil ama Asus varken tabi tercih etme.

Sapphire NİTRO modellerinde gayet iyi iş çıkardı bu sisteme R9 380 ya da 380X takılabilir sistemine. İşlemcini i5 6500 yap ekran kartını yükselt önerimdir tabi yine de sen bilirsin bu işlemciler bu ekran kartlarını beslerler merak etme.

Sağolun arkadaşlar, elbette çok kötü olmadığını, şans işi olduğunu vs. biliyorum, ki çok şanssızımdır. 10 senedir Intel-Nvidia kullandığım için Amd gerçekten istemiyorum. Asus, msi gibi markalar varken de Sapphire, Zotac almak bana batar doğrusu.
Işlemci olarak zaten ben 6500 koymuştum, babam olmuşken 6600 olsun dedi, malum işlemciyi ileride pek kolay yükseltmeyeceğim, ekran kartı ilerde de yükseltilebilir. 6400 koysam da 970 yapınca sıkıntıya sokuyor, zorlamamaya karar verdim. Halihazırda 960'da 1080p için fazlası ile yeterli. Güzel tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Not: Amcamlardayım, birazdan konuyu açacaktık, amcamın işi çıktı. (Hastanede arıza çıkmış, tamire gitti.) Eğer gece, gidene kadar gelmezse iş haftaya kalabilir. Olmadı bi' yarın ararım. Söylemiştim çok şanssızım diye, arıza çıkacak bu zamanı buldu.

Ben bundan 1 ay önce buna benzer bir sistem kurdum.Msi H170 M3+i5 6500+Msi Gtx 960 4GB+8GB DDR4 2133 RAM gerisi önemli olmadigindan yazmiyorum.Simdi senin sistemindeki gözüme takilan olayi söylüyorum; H170 anakart 2133mhz den yuksegini desteklemiyor yani senin 2666mhz RAMler 2133 Mhz de calisir, bilgin olsun.Ben sistemden cok memnunum, sana simdiden hayirli olsun güle güle kullan.

Son düzenleme:
GTX 960 sizi tatmin etmiyicektir. SSD'yi çıkarın ve Kasa ayrı, PSU ayrı yapmak yerine Thermaltake Core v31 kullanın. Ekran karıtınıda Sapphire R9 390 olarak tercih edin. Nitrolar canınızı sıkmaz. Gerekirse işelmciyi düşürün .

Zaten güçlü bir kart olduğundan işlemciyi yükseltmekte iyi yapmışsın ileride ekran kartını satar üstüne ekler yükseltirsin problem olmaz diye düşünüyorum.

Aerocool BattleHawk kasayı daha yeni sipariş ettim. Kasayı öneririm fiyatı çok uygun 180tl civarı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…