3200 TL i5 7400 ve GTX1060 3GB sistem toplama

Enes0674

Hectopat
Daha fazla  
Eylül ayı içerisinde bu bilgisayar toplamayı düşünüyorum;
  • Intel Core i5 7400 Soket 1151 3GHz 6MB 14nm Önbellek
  • MSI B250M PRO-VDH Intel B250 Soket 1151 DDR4 2400MHz VGA&DVI&HDMI Anakart
  • CORSAIR 8GB Vengeance Kırmızı DDR4 2400MHz CL16
  • Gigabyte Geforce GTX1060 Wind Force O.C 3GB 192Bit
  • Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB 210Mb/s okuma
  • CORSAIR Carbide Serisi 270R MidTower ATX Siyah Kasa
  • CORSAIR VS650 650W 80+ PSU
  • SSD 120GB Sandisk Plus

Sistem uygun mudur? Eksiği nedir, bilgilendirir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem uyumlu fakat kasa ve PSU'ya fazla para vermişsiniz.
Ryzen 3 1300X ve B350M Pro VD kullanırsan aynı performansı daha ucuza alırsın. Daha da uzun ömürlü olur ve ekran kartını GTX 1060 6 GB yapabilirsin.

MSI'ın o anakart serisi overclock konusunda rezalet. Asus yada Gigabyte daha fazla hız aşırtma desteği ile geliyor ve destekledikleri RAM hızları da daha fazla. Nedenmi diyorum çünkü bende o anakartın bir eski modeli olan B150 Gaming 3 var. PSU kasayla birlikte alınırsa çok daha ucuza gelir, 80+ olması o güç tüketimine sahip bir sistemde gereksiz. Küçük kapasiteli bir SSD eklersen sistemin genel çalışma hızı gayet olumlu etkilenecektir. Üstelik AMD Ryzen işlemcilerede biraz göz atarsanız ileride geliştirmeye daha açık ve fiyatına göre daha performanslı olduğunu görebilirsiniz. Her şey sizin tercihlerinizde bitiyor şimdiden hayırlı olsun.

MSI'ın o anakart serisi overclock konusunda rezalet. Asus yada Gigabyte daha fazla hız aşırtma desteği ile geliyor ve destekledikleri RAM hızları da daha fazla. Nedenmi diyorum çünkü bende o anakartın bir eski modeli olan B150 Gaming 3 var. PSU kasayla birlikte alınırsa çok daha ucuza gelir, 80+ olması o güç tüketimine sahip bir sistemde gereksiz. Küçük kapasiteli bir SSD eklersen sistemin genel çalışma hızı gayet olumlu etkilenecektir. Üstelik AMD Ryzen işlemcilerede biraz göz atarsanız ileride geliştirmeye daha açık ve fiyatına göre daha performanslı olduğunu görebilirsiniz. Her şey sizin tercihlerinizde bitiyor şimdiden hayırlı olsun.
B150 serisi anakartlarda O.C yapılmıyor ki.

Sitesinden öyle demiyor ama neyse. (Overclockta isviçre çakısı deniyor ve vatan bilgisayardaki adamda bana OC konusunda iyi diye verdi.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl sitesi öyle demiyor?
Screenshot_2017-08-02-23-01-12.png

Intel® B150 Chipset Ürün Teknik Özellikleri

Msi pişmanlıktır zaten bilgisayardan anlayan kimse kullanmaz genelde çocuklar babalarından bilgisayar isteyince vatan bilgisayardaki arkadaş msi anakart koyar, bunu bir kere deneyimlersen anlarsın.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı