3200 TL RX 470 Bilgisayar Toplama

Fuat Batuhan

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
İnşaat Mühendisi adayı
Malum 15 tatilin gelmesi nedeniyle kardeşime oyun odaklı bilgisayar toplamaya karar verdik. Bütçe ise 3200-3500 TL civarında. Aklımda şunlar var:

- Sapphire RX470 GDDR5 4GB 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı (1043 TL)
- Intel Core i5 6500 Soket 1151 3.2GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci (1014 TL)
- MSI B150M BAZOOKA Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133MHz USB3.1 Anakart ( 360 TL)
- WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk (250 TL)
- CORSAIR 8GB Vengeance Siyah DDR4 2400MHz CL16 Single Ram (251 TL)
- Kasa olarak ise ''Dark'' markanın 600W'lık bir modelini düşünüyorum çok pahalı olmayacak şekilde. Şuan için 'SSD' eklemedim bütçem kısıtlı olduğu için onu yaza doğru alıp takmayı düşündüm.

Bunları Vatan Bilgisayar'dan almayı düşünüyorum babam internet üzerinden teknolojik ürün almayı sevmediği için. Yoksa aklımda Teknobiyotik vardı. Arkadaşlar sonuç olarak sistem uygun mudur, bir sorun, darboğaz vs. yaşatır mı, uzun süre götürecek bir sistem midir önerileriniz nelerdir ? 2-3 gün içerisinde Vatan'a gideceğiz oradaki görevlilerin yanlış yönlendirmelerini istemediğim için sizlerin yardımını almak istedim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemde herhangi bir sıkıntı yok. Dilerseniz kasa ve psu ayri ayri alın. Kasa olarak "dark n10" yada daha ucuza olan "Zalman z3+" olabilir. Psu olarakta 80+ sertifikali 450w-500w-550w 500ideal bir psu alabilirsiniz. Ssd olmamasi kötü bence zorlayip bir 120gb SSD alinir. Vatandan toplanmasa, ssd parasida cikardi aslinda.

Sistemde herhangi bir sıkıntı yok. Dilerseniz kasa ve psu ayri ayri alın. Kasa olarak "dark n10" yada daha ucuza olan "Zalman z3+" olabilir. Psu olarakta 80+ sertifikali 450w-500w-550w 500ideal bir psu alabilirsiniz. Ssd olmamasi kötü bence zorlayip bir 120gb SSD alinir. Vatandan toplanmasa, ssd parasida cikardi aslinda.
Teşekkür ederim reis. SSD alacağım madem önemli diyorsan. Kasa + güç kaynağını ayrı ayrı almaya çalıştığım zaman bütçeyi aşacak gibi. Kasaya dahili güç kaynağı iş yapmaz mı acaba ?

2 gün önce topladım sistemi dostm.
İ5 6500
Rx 470
B250M bazooka
Kingstone 2x8gb 2400 mhz
Zalman z3 kasa
Corsair 450+80 psu
Evo 750 120Gb
Caviar Blue 1 TB hhd

Tavsiyem olarak b250M tercih edebilirsin.
Vatandan parçaları almanı tavsiye etmiyorm fiyatlar çok yüksek.
Ben parçaları hepsiburadadan aldım. 9 taksit nakit fiyatına ve indirimleri takip etmeni şiddetle tavsiye ediyorum. %10 sepet indirimleri çok başarılı oluyor. Rahatlıkla 600-700 lira daha uyguna aldım.

Dün kasa topladım bütçem 3400 dü,
performansına bakarsam oldukca yüksek performans sagladi.
oldukca guzel oyunlari en yuksek ayarlarda yuksek fpsler ile acabiliyorum.

i3 3.7 Ghz (tek icimin sinmedigi parca)
bazooka 150m
kingston 8gb fury (ilerde 1 tane daha takilabilir)
asus rx480 (1060 takicaktim ancak rx480 256 bit oldugundan daha mantikli)
seagate 1 TB harddisk
adata 254 GB SSD (butceye gore 120gb alinabilir)
nagas G666 tower 600W

Toplam maliyet = 3400
ben ustune ekran aldim 3750 ye kapattim
olayi.
iyi formlar

2 gün önce topladım sistemi dostm.
İ5 6500
Rx 470
B250M bazooka
Kingstone 2x8gb 2400 mhz
Zalman z3 kasa
Corsair 450+80 psu
Evo 750 120Gb
Caviar Blue 1 TB hhd

Tavsiyem olarak b250M tercih edebilirsin.
Vatandan parçaları almanı tavsiye etmiyorm fiyatlar çok yüksek.
Ben parçaları hepsiburadadan aldım. 9 taksit nakit fiyatına ve indirimleri takip etmeni şiddetle tavsiye ediyorum. %10 sepet indirimleri çok başarılı oluyor. Rahatlıkla 600-700 lira daha uyguna aldım.
Hocam bende internetten almayı düşünüyordum babam sıkıntı yaptığı için oradan alamadık. Teknobiyotik ile Vatan fiyatlarını karşılaştırdım kendi sistemim için konuşacak olursam, arada yaklaşık 200 tl fark oluştu. 200 tl için de babam yanaşmadı gerek yok dedi. B250m takmayı düşündüm lakin fiyatı oldukça yüksek bütçemi aştığı için 150m baktım.

Yorum sana kalmış dostum. Vatan iyidir sadece fiyatları yüksek ama ürünün arkasında sağlam durur. Teknobiyotikle ilgili biraz araştırma yap ben tüm satıcılarla ilgili özellikle arıza ve kötü durumlarda neler yaşanıyor araştırmıştım.

B150M de candır ;) sıkıntı olmaz zaten.

Dün kasa topladım bütçem 3400 dü,
performansına bakarsam oldukca yüksek performans sagladi.
oldukca guzel oyunlari en yuksek ayarlarda yuksek fpsler ile acabiliyorum.

i3 3.7 Ghz (tek icimin sinmedigi parca)
bazooka 150m
kingston 8gb fury (ilerde 1 tane daha takilabilir)
asus rx480 (1060 takicaktim ancak rx480 256 bit oldugundan daha mantikli)
seagate 1 TB harddisk
adata 254 GB SSD (butceye gore 120gb alinabilir)
nagas G666 tower 600W

Toplam maliyet = 3400
ben ustune ekran aldim 3750 ye kapattim
olayi.
iyi formlar
İşlemci i5 olabilirmiş aslında :) 8 gb tek slot ram seçtim bende umarım sorun olmaz. Kasa olarak ise en az 600w dahili güç kaynaklı düşündüm. Rx 470 ile 480 arasında 5-10 fps fark ettiği için fazladan para vermek istemedim. Dostum sence:
1- ssd 120 gb yeterli olur mu
2- kasayı dahili güç kaynaklı alsam sorun yaratır mı
Şimdiden teşekkür ederim.

Yorum sana kalmış dostum. Vatan iyidir sadece fiyatları yüksek ama ürünün arkasında sağlam durur. Teknobiyotikle ilgili biraz araştırma yap ben tüm satıcılarla ilgili özellikle arıza ve kötü durumlarda neler yaşanıyor araştırmıştım.

B150M de candır ;) sıkıntı olmaz zaten.
Üstadım sistem iyi hoş değil mi ileride sorun yaratmaz yani :) Kasa güç kaynağı içinde 600w olanından düşündüm ve ssd 120gb koyayım diyorum. Ram olarak da tek slot 8 gb koyabilirim şuan bütçem kısıtlı biraz. Yaklaşık 2 saate almaya gideceğiz. Üstte yazdıklarım bir sıkıntı yaratmaz değil mi :) Zamanınızı da alıyorum kusura bakmayın.

Ssd 120gb yanına 1 tb hhd alacaksan yeterli olur.

Güç kaynaklı da alabilirsin. Araştır sağlamlığını +80 sertifikasını değerlendir. ( Not: Güncel teknoloji ürünlerinde ürün watt tüketimleri düşük seviyedir.) değerlendir sadece.

Dual ram tavsiye ediyorum. Nedeni ise ilerde çiftlemeye çalıştığında aynı ürün, frekanks, stabilti ve uyum sıkıntıları olabiliyor. Ayrıca üst seviye oyunlar için ise pc kesinlikle 16 Gb şart oluyor.

Ssd 120gb yanına 1 tb hhd alacaksan yeterli olur.

Güç kaynaklı da alabilirsin. Araştır sağlamlığını +80 sertifikasını değerlendir. ( Not: Güncel teknoloji ürünlerinde ürün watt tüketimleri düşük seviyedir.) değerlendir sadece.

Dual ram tavsiye ediyorum. Nedeni ise ilerde çiftlemeye çalıştığında aynı ürün, frekanks, stabilti ve uyum sıkıntıları olabiliyor. Ayrıca üst seviye oyunlar için ise pc kesinlikle 16 Gb şart oluyor.
O halde ram i zorlayıp 2x8 16 gb kingston veya corsair e yükseltmeye çalışayım. Hdd 1 tb alacağım seagate veya wd marka. Oyunlar da Gta 5, Dark souls 3, battlefield 1-4, Total war tarzı haliyle de yeni nesil ve ağır oyunlar olacaktır.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı