3200 TL Skylake veya Kaby Lake Sistem

HyportHeymia

Kilopat
Katılım
20 Temmuz 2016
Mesajlar
38
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Max. 3200 TL monitör dahil bir sistem toplamak istiyorum. İlgili konuya https://www.technopat.net/sosyal/konu/3000-tl-monitoer-dahil-sistem-toplama.402164/
buradan ulaşabilirsiniz. O zamanlar final haftam dolasıyla pek ilgilenemedim ve toplayamamıştım. Sonrasında kur yükseldi, kaby lake işlemci ve anakartlar geldi.
Sorum şu, bu bütçeye göre skylake sistem mi toplamalıyım yoksa kaby lake mi? Yoksa skylake bir işlemci alıp kaby lake bir anakart mı almalıyım veya tam tersi kaby lake bir işlemci alıp skylake bir anakart mı almalıyım? (Güncel olması açısından)(Asıl Soru) Biraz araştırdım. Farklı sitelere göre i5 6400 ve i5 7400 arasında 10 TL gibi bir fiyat farkı var. (Bu fiyatlar 5 farklı sitedeki araştırmalarım sonucu 2 işlemcinin en düşük fiyatlarına göre çıkmıştır.)

Kaby lake ve skylake arasında öyle ahım şahım bir fark olmadığı biliyorum ama güncel olma açısından en az birini yeni nesil almak gerekir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu fiyat sınırında Rx470 ekran kartı kullanmanız biraz zor. Kullansanız dahi darboğaz oluşur.Ancak yine de toplamak isterseniz resimdeki sistemi tavsiye ederim
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    58 KB · Görüntüleme: 192
Hocam i3 oyun için 2 yıl sonra yetmez. çok oyun oynuyorsanız. 3000 tl sadece kasa biraz monitorü bekletebilirseniz bu sistemi alabilirsiniz. bide arkadasın söylediği gibi darbogaz yapmaz ama sınırda giderler.
3000.png
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı