Selamlar, kuzenimin sisteminde XPG 3000MHz 8 GB bellek var. Aynısından bulamadığım için farklı marka ve frekans hızına sahip bir bellek buldum ve aldım. Apacer'ın 3200MHz 8 GB belleğini XPG ile beraber çalıştırdığımda görüntü vermiyor sistem. Bellekleri teker teker denediğimde problem yok ama birlikte çalışmıyorlar. Görüntü gelmiyor, BIOS'dan XMP ayarladığımda ise çift bellek takılıyken bip sesi çıkıyor. Acaba gerçekten uyumsuzlar mı? Anakart B450M-S2H bu arada.
Hocam genelde sorun çıkarttığı söyleniyor. Görüntü verip çalışabildiklerini biliyorum fakat sorun yaşama ihtimalinin de yüksek olduğunu duymuştum. O zaman buradaki sorun nedir sizce?
Üslüp konusunda haklı olup olmadığınız tartışılır bir konu. Ayrıca MHZ değerleri aynı değil ise yüksek mhz de çalışan ram düşük mhz'in hızına iner. Örn 4200 mhz bir ram 2667 mhz bir ram ile birlikte aynı anakarta girerse 4200 mhz olan ram 2667 de çalışır. CL değerleri hakkında pek bir bilgim yok ne yazık ki. Ama MHZ farkı hiç bir sıkıntı çıkarmaz. CL hakkında tekrar söylüyorum hiç bir bilgim yok. O konu hakkında yorum yapamam.
Sistemimde kullandığım RAM "XPG 8 GB Gammix D30 kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 single kit RAM" bunu yükseltmek için 1 tane daha 8 GB almayı düşünüyorum ama bu RAM'in aynısı yalnızca İtopya'da var ve fiyatı pahalı aynı Volt değerine ve aynı özelliklere sahip farklı bir RAM alırsam sorun çıkar mı?
Sistemimde kullandığım RAM "XPG 8 GB Gammix D30 kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 single kit RAM" bunu yükseltmek için 1 tane daha 8 GB almayı düşünüyorum ama bu RAM'in aynısı yalnızca İtopya'da var ve fiyatı pahalı aynı Volt değerine ve aynı özelliklere sahip farklı bir RAM alırsam sorun çıkar mı?