3200MHz işlemciye 3600MHz RAM takılır mı?

Arkadaşlar ben yeni bir masaüstü topluyorum işlemci olarak i5 11400F, anakart olarak da MSI MAG Mortar Wi-Fi seçtim anakart 5066MHz RAM destekliyor fakat işlemci Max 3200MHz olarak gözüküyor. RAM'lara bakınca 16 GB 3200MHz RAM ile 3600MHz neredeyse aynı fiyat 30TL mi ne fark var. İkisi de aynı marka zaten. Neyse şimdi konumuz sizce hangisini almalıyım? İleride işlemcinin MHz sınırı kalkabilir diye duymuştum ve şimdilik kullansam bir zararı olur mu?

Ben Z490 anakartta 3600MHz kullanıyorum bir sıkıntı yok.

Konunun başında bir kişi yanlış bilgilendirme yapmış, diğer üyeler de mesaj kasmak için aynı yanlış bilgiyi kopyala yapıştır yazıp durmuş :D

İşlemci frekansı ile bellek frekansı arasında hiçbir bağlantı yok. İşlemcin 3200 MHz olsa da anakartın desteklediği sürece belleklerini 3600 MHz'de kullanabilirsin. Anakartın 5600 MHz'ye kadar bellek frekansı destekliyor, dolayısıyla belleklerini 3600 MHz frekansta kullanabilirsin.

Konunun başında bir kişi yanlış bilgilendirme yapmış, diğer üyeler de mesaj kasmak için aynı yanlış bilgiyi kopyala yapıştır yazıp durmuş :D

İşlemci frekansı ile bellek frekansı arasında hiçbir bağlantı yok. İşlemcin 3200 MHz olsa da anakartın desteklediği sürece belleklerini 3600 MHz'de kullanabilirsin. Anakartın 5600 MHz'ye kadar bellek frekansı destekliyor, dolayısıyla belleklerini 3600 MHz frekansta kullanabilirsin.

Hocam vallahi zamanında neden bu kadar saçma bir konu açtım hiç hatırlamıyorum XD saçma bir soru olmuş açıkçası yine de teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı