3200MHz RAM 3000 MHz kullanılır mı?

@EmreG24 Anakartta yazılımsal bir sorun var. Peki BİOS güncel mi? XMP profilinde RAM 3209 da gözükebilir 3232 olarak da. Bu bir sorun çıkarmaz. Ömrü ve performans anlamında bir tehlikesi yoktur.

Bios en son güncel sürümde çalışmaktadır. F51 sürümündedir. Valla bende çözümlüyemedim. Ram’lerden kaynaklı bir sıkıntı veya hatada bulunmuyor ortada. Ya anakart yazılımı dediğiniz gibi ya da XMP profil ayarından şüpheleniyorum ben.

Anakartınızın tam modeli nedir? B450 olan mı?

Aynı sorunu yaşayan kişiler olmuş sorun kullandığınız RAM ve kullandığınız CPU ile alakalı. Normalde tüm anakart üreticilerinin piyasadaki tüm RAM leri desteklemeleri gerekir. Ancak sizde öyle değil. Kullandığınız RAM CL 16 bu kombinasyonda CL 14 ve altı kullanılması gerekiyor. BİOS üzerinden RAM voltajını düşürmeniz gerekiyor. Detaylı olarak şurada yapılmış.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anladım, peki bana önere bileceğiniz CL14 ve CL14 altı 3200 Mhz hızında kaliteli ve Dual Kit Ram var mıdır ?

Anladım, peki bana önere bileceğiniz CL14 ve CL14 altı 3200 Mhz hızında kaliteli ve Dual Kit Ram var mıdır ?
Yukarıda yazdığımı güncelledim. Değerler ile oynayabiliyorsanız gösterildiği şekilde oynayın. Oynamayacaksanız yukarıdaki linkte arkadaş şu RAM i almış. Sorun çözülmüş ancak sizdede kesin çözülür diyemeyeceğim RAM i 2.el alıp bir süre denemeniz gerekecek. Diğer kullanıcılar bu RAM ile sorun yaşamamış. G.SKILL Ripjaws V Series 16GB (2 x 8GB) 288-Pin DDR4 SDRAM DDR4 3200 (PC4 25600) Desktop Memory Model F4-3200C14D-16GVK - Newegg.com
@EmreG24 Türkçe olarak konu burada da var. İlk olarak dediğim gibi voltajlar ile oynanması gerekiyor. Gigabyte B450 Aorus Elite - AMD Ryzen 5 3600 - Mavi Ekran

Ram’i almış dediğiniz kullanıcının reddit’te belirttiği G-SKILL Ram’leri mi kasıt ediyorsunuz. Paylaşımınız için teşekkür ederim ayrıca.

Ram’i almış dediğiniz kullanıcının reddit’te belirttiği G-SKILL Ram’leri mi kasıt ediyorsunuz. Paylaşımınız için teşekkür ederim ayrıca.
Evet oradaki arkadaş o RAM leri almış sorun yaşamamış. Bazı kullanıcılar PSU nun yetersiz olması sonucu bu hataları verdiğinide belirtmiş. Kullandığınız CPU aynı. Mesela kullanıcı şu şekilde bir yol izlemiş; AeroCool 750W güç kaynağı 12V1 ve 12 V2 olarak iki farklı kanaldan 25A-25A besleme yapıyor, bu da sisteme yeterli gücü veremiyor. Xigmatek X-Power 650W 80 Plus ( 12V tek kanal 46A besleme) güç kaynağı ile değiştirdim. Bilgisayar 4 gündür mavi ekran yada reset gibi problem vermedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…