EmreG24
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Graphic Designer
Bu voltaj olayında düşürende var yükseltende. Bu tamamen deneme yanılma olayı. 1.50 den yukarı asla çıkmayın! Mavi ekran vermez ise ayarlarınız bu şekilde kayıtlıyken olurda BİOS güncellemesi gelir ise BİOS'u default yapın BİOS güncellemesini ondan sonra yükleyin.
Şuan XMP'yi kullanmıyorum. Manuel bir şekilde RAM frekanslarını 3200 MHz'e çekip, DRAM Voltage kısmını 1.45V'da kullanıyorum ve herhangi bir mavi ekran ya da hata almıyorum. Tam performanslı şekilde sorunsuz çalışmakta şuanda RAM'lerim.
Bir de son birşey Manuel olarak MHz hızını girdiğim zaman, 3200MHz olarak girdim. Ve sadece DRAM Voltage kısmını 1.45V yaptım. Başka bir voltage ayarını değiştirmedim. Bazıları CL değerini genişlet vesaire diyordu. Yanlış birşey yapmamışım değil mi? Sadece DRAM Voltage'ı 1.45V yapmam yeterlidir değil mi ?Bu voltaj olayında düşürende var yükseltende. Bu tamamen deneme yanılma olayı. 1.50 den yukarı asla çıkmayın! Mavi ekran vermez ise ayarlarınız bu şekilde kayıtlıyken olurda BİOS güncellemesi gelir ise BİOS'u default yapın BİOS güncellemesini ondan sonra yükleyin.
Son düzenleme: