3200MHz RAM 3000 MHz kullanılır mı?

B

Birde bu reddit’te kişinin belirttiği Ram dual kit değil. İlla ki yüksek mhz performansı almam için dual kullanmama gerek yok değil mi? (4x8) yaparım anakartım zaten 32 gb’a kadar destekliyor. Daha iyi olmaz mı sizce ? Tabiki reddit’te denilen Ram’i test ettikten sonrası için diyorum.
PSU markam, Corsair VS 650 Watt +80 plus yeterli değil midir sizce?

Sistemde uyum sorunu var. Aynı ürünü aldığınızda sorunun düzeleceği kesin değil. Anakart üreticisinin tek güncellemesiyle düzelebilecek bir yazılımsal sorun size zahmetli ve maliyetli bir sürece götürüyor. İlk olarak forumdaki değerlerde voltaj düşürün derim. Yeni RAM aynı sorunu verir ise boşuna harcama yapmış olursunuz. Bu arada PSU nuz nedir? Kaç W?

Kullandığım sistemi size yansıtayım;
1- AMD Ryzen 5 3600X 3.8/4.2 GHz
2- Gigabyte B450 Aorus Elite AM4 Ryzen D4 DVI-D HDMI
3- Corsair 16 GB(2x8) D4 3200MHz RGB
4- MSI GeForce RTX 2060 8 GB super Gaming X GDDR6 256 Bit
5- Corsair vs 650W 120mm fanlı 80+ white PSU
6- Thermaltake V200 TG RGB mid Tower kasa
İşlemcinin kendisinden kaynaklı bir O.C’lu bir şekilde sunulmasından kaynaklı mı acaba CPU, RAM ve PSU uyuşmazlığı oluyor sizce?
R
XMP ayarı açık ya da kapalı iken Ram’lere giden voltaj bios üzerinde 1.35V olarak gözüküyor. Ben şimdi manuel bir şekilde denediğimde, 2933, 3200 Mhz yapıcağım zaman voltajı düşürmem mi yoksa yükseltmem mi gerekiyor.

Güç (650W) olarak yeterli. PSU kaynaklı sorun yaşanmaması gerekiyor. Sistemde takılı RAM ler 2-4, 1-3 şeklinde takılı olmalı. Deneme amaçlı tek RAM çalıştırmayı denediniz mi? O.C olması daha fazla akım çekmesiyle alakalı o yandan bir sorun yok.
2933 yaptığınızda ilk olarak voltaj düşürmeden kaydedin. Hata devam ederse voltajı deneyerek 1.35 ise 1.30 yapın.

Tek RAM’li şekilde tek slot kullandığım zaman XMP açık iken 3200 Mhz de herhangi bir sorun ya da mavi ekran almıyorum. 2’li takınca mavi ekrana yöneliyorum. Ekte ki görselde attığım gibi 1-2 kullanıyorum şuan.

Dosya Ekleri

• 3C0292EF-A44E-469C-932E-ABBDCD06BEB3.jpeg
    153 KB · Görüntüleme: 48
Anakart RAM lere gönderdiği voltajı ayarlayamıyor sorun bu. RAM leri 1-3 numaralara takın.

1.40V ile deniyorum şu anda herhangi bir sorun ile karşılaşmadım. Ama her an mavi ekran çıkmasını bekliyorum açıkçası
Bu voltaj olayında düşürende var yükseltende. Bu tamamen deneme yanılma olayı. 1.50 den yukarı asla çıkmayın! Mavi ekran vermez ise ayarlarınız bu şekilde kayıtlıyken olurda BİOS güncellemesi gelir ise BİOS'u default yapın BİOS güncellemesini ondan sonra yükleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…